Categories: ActualitateUltima Ora

Premii pentru elevii pianişti de la Liceul de Arte din Deva

Oana Mihnea

Sâmbătă, a avut loc la Petroşani ediţia a III-a a concursului de pian intitulat „Klavier Art“ pentru elevii claselor 0-VIII. Organizarea a aparţinut Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Petroşani, Asociaţiei „Klavier Art“, Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca“ Petroşani şi Muzeului Naţional „George Enescu“ Bucureşti.  

La concurs au participat 33 de elevi din Târgu-Jiu, Bucureşti, Gheorghieni, Deva, Hunedoara şi Petroşani. Liceul de Arte „Sigismund Toduţă“ din Deva s-a prezentat cu patru elevi, care au obţinut premii importante. Astfel, Mircea Logojan (foto), elev în clasa a VIII-a a obţinut premiul I şi Marele Premiu decernat în urma participării în Gala laureaţilor. Tot premiul I şi participare în Gala laureaţilor a obţinut şi Sebastian Bălan din clasa a II-a. Ambii au fost îndrumaţi de profesoara Doina Ona. De asemenea, Dariana Mariş din clasa a III-a, având-o ca profesoară pe Mariana-Onţanu Crăciun şi Sara Gabriela Nimirceag din clasa a IV-a, coordonată de profesoara Andreea Patricia Lupu, au luat menţiuni.
Juriul a fost alcătuit din pianişti şi profesori de la Universitatea Naţională de Muzică şi Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti“  Bucureşti şi de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca“ din Petroşani. Toţi profesorii participanţi au primit diplome de excelenţă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

4 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

4 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

4 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

4 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

4 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

4 ore ago