Categories: Actualitate

Premierul Ponta vrea să reducă la 1-3 diferenţa dintre venituri în sistemul public şi să taie din sporuri

Guvernul va reanaliza sporurile din toate ministerele şi companiile de stat şi va revizui sistemul de salarizare public, aşa încât diferenţa actuală de 1-10 dintre venitul cel mai mare şi cel mai mic să scadă la 1-3, iar drepturi salariale suplimentare să fie acordate doar angajaţilor cu salarii mici. Noul sistem de salarizare este deja în analiza Guvernului, a anunţat primul ministru Victor Ponta.

 

„Facem un pic de echilibru în aşa fel încât între venitul cel mai mic într-o instituţie şi venitul cel mai mare să nu mai fie cum e acum, diferenţă de la 1 la 10, vreau să fie de la 1 la 3 sau la 4 (…) Găsim o soluţie de salarizare corectă”, a spus Victor Ponta.

Premierul a arătat că Guvernul lucrează la o nouă gândire fiscală, care va fi aplicată inclusiv în cazul angajaţilor din Ministerul de Interne, precum generalii şi coloneii cu salarii mari. „În acest moment, şi poliţistul pe care eu îl iau duminică noaptea şi îl trimit la accidente, incendii, zăpadă, şi sutele de generali şi colonei care stau, ascut creioane şi se ocupă de bârfe prin minister tot aceleaşi drepturi primesc, doar că unul le primeşte la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeşte la salariu de 100 milioane, ori lucrul ăsta cred că ar trebui să-l schimbăm odată şi o dată. Nu mi se pare corect să te faci că lucrezi la stat şi să ai 150 milioane pentru că stai într-un birou. Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă”, a afirmat şeful Guvernului.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • La fel zicea si Boc ca va taia pensiile nerusinat de mari si... culmea, unele in loc sa scada, au mai crescut... acum cica vor scadea salariile... ar fi interesant, dar nu mai cred aceeasi "poveste" in care scufita ... portocalie a dvenit iar... rosie.

  • Minte olteanul asta imputit de ingheata apele,astia nu or sa faca nici jumate din ce a facut PDL.
    In Ardeal astia nu or sa mai bage nici un ban,se concetreaza pe Valahia.

  • Sa vedem daca va avea curaj sa se impotriveasca interlopilor cu legitimatie de la stat cu salarii mari si pensii de stat de 30 de ori mai mari ca pensia minima ,va reduce si el acest nivel de imbuibati ?

  • Mai Simeriene,tu ori esti prost ori rau-voitor, de ce vii cu dihotomia asta financiara,cu o presupusa favorizare a celor din sud?! Esti cumva un ungur sovin ori vreun adept de-al lui Sabin Gherman cu a lui Liga ptr.Transilvania sau nu-ti mai functioneaza decat un neuron si ala schiop?! Ce-ai cu oltenii mai "inteligentule"? Vrei federalizarea si regionalizarea tarii? O sa le ai "cadou" de la Ponta si USL, ca au afirmat deja asta, dar nationalistii romani,putini cum sunt acum si faramitati in mai mai multe partide si organizatii, se vor uni cat de curand si o sa va puna pielea-n saramura si o sa va dea la caini...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago