Politica si administratie

Premierul Ciucă iar ne amenință că își dă demisia

Coaliţia de guvernare este pre­gă­tită să demareze rotaţia premierilor, prin depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă (foto), la sfârşitul acestei săptămâni, dacă între timp se solu­ţio­nează greva din educaţie, au pre­cizat surse politice.

Calendar accelerat
În cazul în care greva din Educaţie se încheie, premierul îşi va depune man­datul, ceea ce va echivala cu de­misia întregului guvern, urmând să se de­clanşeze procedurile pentru numirea unui noi Executiv şi preluarea funcţiei de premier de către liderul PSD Marcel Ciolacu. Coaliţia ia în calcul ca întreg procesul, de la consultările la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, la anunţarea premierului de­semnat şi depunerea în Parlament a componenţei noului Guvern şi a programului de guvernare să se des­făşoare într-un calendar accelerat.
Prim-ministrul Nicolae Ciucă afirma săptămâna trecută că discuţiile pri­vind rotativa guvernamentală vor fi amânate până când va exista un acord cu liderii sindicali din Învăţământ pen­tru a rezolva problemele şi pentru a asigura continuitatea procesului edu­ca­ţional în şcoli. Premierul a ieşit pe 26 aprilie, la Palatul Victoria, împreună cu ceilalţi lideri ai coaliţiei, Marcel Cioalcu şi Kelemen Hunor şi a anunţat că a con­venit cu partenerii de coaliţie ca până la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de pre­mier. „Astăzi ar fi trebuit să îmi de­pun mandatul, în condiţii în care si­tuaţia se menţinea la un anumit echi­libru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dvs am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei am decis să continuăm dialo­gul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astfel încât să găsim soluţii pentru pro­ble­mele îndreptăţite ale cadrelor didac­tice şi să facem în aşa fel încât pe baza înţelegerii şi raţiunii împreună cu dum­nea­lor să găsim soluţii. În acest mo­ment, făcând apel la raţiunea cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca prin­tr-o măsură unidirecţională să deze­chi­librăm întreg sistemul şi întreg bu­getul de stat. (…) Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme şi să îmi asum în continuare responsa­bi­li­tatea funcţiei de premier şi în felul acesta să fie create toate condiţiile ca într-o perioadă cât mai scurtă să pu­tem pune în continuare în aplicare planul de rocadă la nivelul Coaliţiei”, a anunţat Nicolae Ciucă. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

14 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

16 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

23 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

23 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

23 de ore ago