Categories: EvenimentFlash

Pregătiri pentru caniculă

Cristina Ghenea

A venit canicula peste noi. Medicii le recomandă cetăţenilor să se ferească de soare şi căldură excesivă, iar autorităţile locale se pregătesc să intervină în cazul în care termometrele indică, timp de trei zile consecutiv, temperaturi de peste 36 de grade la umbră.

Recomandările medicilor
Potrivit unei informări emise ieri de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, oamenii trebuie să fie atenţi, în primul rând, la hidratare, pentru a nu suferi aşa numitele crampe de căldură, insolaţie, epuizare sau şoc hipertermic. Pe lângă consumul mare de lichide, o vestimentaţie lejeră şi amplă, din fibre naturale şi de culori deschise, poate fi de folos în cazul căldurii excesive, medicii îi atenţionează pe cetăţeni să-şi protejeze, în mod obligatoriu, capul, purtând şepci sau pălării. Cât despre alimentaţie, indicat este consumul ridicat de fructe şi legume proaspete – pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii – pentru că acestea conţin o mare cantitate de apă, iar consumul de lichide trebuie să depăşească doi litri pe zi, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Primăriile pregătesc corturile anti-caniculă
Pentru că în perioada toridă, primăriile sunt obligate să amplaseze – în special în zonele aglomerate din localităţi – corturi anti-caniculă, de prim-ajutor, autorităţile locale din judeţ se pregătesc deja să intervină, în caz de nevoie. La Deva, primăria are deja şapte astfel de corturi ce urmează să fie amplasate pe raza municipiului, iar la Hunedoara, edilii se întrunesc, astăzi, într-o şedinţă, pentru a pune la punct toate aspectele legate de achiziţionarea apei necesare şi stabilirea locaţiilor amplasamentelor. Şi în Valea Jiului, pregătirile au început deja.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean