Comunitate

Pregătire practică în Portugalia pentru elevii Colegiului Agricol din Geoagiu

Magdalena Şerban

Elevii şi profesorii Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu sunt implicaţi într-un nou program Erasmus +, fiind iniţiatori şi coordonatori ai unui proiect intitulat P.I.S.T.E (un program de îmbogăţire a şanselor tinerilor în Europa). Implementarea se face într-un consorţiu din care mai fac parte Liceul Tehnologic «Sf.Nicolae» Deta, Colegiul Silvic «Casa Verde» Timişoara şi Liceul Teoretic «Traian Vuia», ca parteneri. În cadrul acestuia, de curând, 10 elevi ai instituţiei şcolare hunedoreme s-au deplasat în Montijo (Portugalia), la o primă sesiune de pregătire practică.
„Este prima mobilitate din proiect, elevii desfăşurându-şi modulul de instruire practică referitoare la instrumentele de plată. Cei 10 elevi ai clasei a XI-a A (însoţiţi de un profesor şi un monitor) au fost repartizaţi la trei societăţi cu care s-a încheiat un protocol de colaborare, iar practica se face în intervalul orar 8 -14, timp de 12 zile. Următoarea noastră mobilitate va aparţine clasei a XI-a – ramura veterinară, urmată de clasa a XII-a – ramura silvicultură. Fiecare delegaţie va cuprinde câte 10 elevi. Modulele de pregătire practică sunt în funcţie de specialitate, iar în cazul proiectului implică axe precum biotehnologii moderne în creşterea animalelor, mecanizarea lucrărilor silvice şi instrumente de plată. Participanţii beneficiază şi de o pregătire culturală, ce include vizitarea principalelor puncte de interes din Lisabona şi Montijo”, a spus Octav Cismaşiu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza”.
Potrivit directorului unităţii, Ioan Vălean, procedura de selecţie a fost una riguroasă. „Selecţia a inclus CV, test grilă (scris), test din specialitate, test oral la limba engleză şi un cumul de medii aferente anului şcolar încheiat (specialitate, purtare şi engleză). Acestora li s-au adăugat şi o recomandare din partea dirigintelui şi, bineînţeles, acordul scris al părinţilor. Mai vreau să adaug faptul că am mai aplicat pentru încă un proiect, şi anume R.O.S.E, urmărind creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat, precum şi cea de absolvire, dar şi reducerea ratei de abandon şcolar”, a declarat directorul colegiului din Geoagiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura