Prefectura a anulat contractul fierului vechi la Aninoasa

02 mina aninoasa sud

Dana Istudor

Primăria Aninoasa este obligată să rezilieze contractul semnat de edil cu o firmă de valorificare a fierului vechi, după ce s-a constatat că au fost încălcate mai multe prevederi legale.
Mai mult, nu s-a cerut avizul consilierilor locali, o altă neregulă constatată de către Prefectură. Tocmai acest lucru a dus la rezilierea contractului cu firma de valorificare a fierului, care acţiona pe perimetrul fostei Exploatări Miniere Aninoasa, închis în anul 2006, şi unde se află o cantitate imensă de fier.

Primarul zice că e în regulă
Consilierii locali l-au reclamat pe primarul Ilie Botgros la Prefectura  Hunedoara, iar  Corpul de Control al prefectului a stabilit că au fost încălcate mai multe legi, dat fiind faptul că nu s-a organizat licitaţie şi nici nu s-a cerut avizul aleşilor. În schimb, edilul consideră că nu a încălcat nici o prevedere legală, chiar dacă este evident că orice altă societate care şi-ar fi dorit să obţină contractul de valorificare a fierului vechi de la fosta mină Aninoasa, nu ar fi avut această oportunitate.
Contractul a ridicat semne de întrebare şi poliţiştilor, care au demarat o anchetă în acest caz.

One thought on “Prefectura a anulat contractul fierului vechi la Aninoasa

  • 16 septembrie 2009 la 10:54
    Permalink

    Afara de rezilierea contractului(fier vechi) ce alte masuri ar trebui sa ia prefectura in aceste situatii?Faptul ca PD-L guverneaza alaturi de PSD si d-nul Ilie Botgros fiind primar PD-L,totul ramane in ceata?Nu credeti ca aninosenii asteapta de prea mult timp ca asazisul oras sa devina oras nu doar pentru impozite si taxe?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare