Prefectul de Hunedoara: Spitalul judeţean de Urgenţă Deva se află într-o situaţie critică

În ultimele 14 zile se înregistrează un număr foarte mare de persoane internate la ATI – Covid şi în secţiile Covid, anunţă pre­fectul Călin Marian. Prefectul judeţului a ana­lizat situaţia medicală din unitatea sanitară, împreună cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Sebastian Mezei şi cu directorul medical al SJU, dr. Lucian Miron.

Nu pot fi transferaţi
Astfel, oficialii au ajuns la concluzia că la spitalul devean sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozi­tivi Covid, cu simptome medii şi grave iar ca­drele medicale fac eforturi supraomeneşti pen­tru salvarea fiecărui bolnav.
„Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pa­cienţii pe care îi transportă iar la serviciul de Urgenţă şi la Radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi.O mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din per­soane care au avut simptome de Covid dar au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceş­tia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. Medicii deveni spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi Covid care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu Sars-Cov-2 dar cu alte patologii, cărora li se acordă asis­tenţă medicală de specialitate.

Peste 100 de cazuri noi zilnic
În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au de­cedat 69 persoane, media perioadei fiind de 5 decese pe zi. De asemenea, conform infor­ma­ţiilor primite de la DSP Hunedoara, în ulti­mele 14 zile, în medie sunt depistaţi în fiecare zi 146 persoane infectate cu Sars-Cov-2.
Prefectul Călin Petru Marian transmite că sis­temul sanitar hunedorean este aproape la li­mita funcţionării din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid şi le solicită hunedorenilor să respecte cu stricteţe toate măsurile de pre­ve­nire a infectării, cele mai importante fiind evi­tarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de pro­tecţie. În acelaşi timp, autorităţile locale din zo­ne­le carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenţie specială respectării măsurilor de protecţie sanitară.
Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului, în 43 se înregistrează o incidenţă de 3 la mia de locuitori.

5 comentarii la „Prefectul de Hunedoara: Spitalul judeţean de Urgenţă Deva se află într-o situaţie critică

 • 6 aprilie 2021 la 8:32
  Permalink

  Hai sa nu mai manipulam, ca din martie 2020 spitalul tot in situatie delicata este. Cate paturi ATI sunt, ca de fapt altceva in viata cetatenilor nu mai conteaza doar cate paturi ATI exista? cati medici infectionisti exista? Viata si alte evnimente, realizari nu mai e importanta! virusul, paturile ATI, cadrele medicale!!!! Daca va cadea un asteroid pe pamant sunt sigura ca vom vorbi din nou despre virus, paturi ATI si cadre medicale! A si prefectul agronom in fruntea lor!

 • 6 aprilie 2021 la 8:34
  Permalink

  Dar cand ambulantele fara pacienti se plimba prin oras in cautare de pacienti asta nu se pune? Si am vazut de cateva ori nu o data. cand se suna din sirena cu si fara rost pe strada fara masini cum este? Tot o manipulare!

 • 6 aprilie 2021 la 10:56
  Permalink

  Ala din prima poza, care il intampina la poarta pe prefect sa-i explice cum sta treaba, e managerul spitalului? Ca daca il privesti asa…. are „profil” de manager!

 • 6 aprilie 2021 la 10:58
  Permalink

  Ala din prima poza, care il intampina pe prefect la poarta, sa-i explice cum sta treaba, e managerul spitalului?
  Ca daca il privesti asa…. are „profil” de manager!

 • 7 aprilie 2021 la 11:00
  Permalink

  Stie cineva care este situatia Spitalului de Pneumologie DEva, tatal meu a fost trimis acolo ca si pacient COVID si a decedat la cateva ore.In internet vad imagini oribile ale acestui spital, nu cred ca au aparatura necesara si ma intreb daca nu au, de ce trimit bolnavi acolo?????Cati pacienti dintre cei decedati au fost trimisi acolo? Daca nu au locuri in spital, trimit doar pesoane in varsta acolo , sin aparatura, doar pentru ca ai persoane mai tinere care trebuiesc salvate mai intai??Situatia aceasta se putea intelege acum un an, dar acum, nu!!!!!
  Sunt doar intrebari, nu am informatii despre acest spital, decat acest video
  :https://ro-ro.facebook.com/usr.deva/videos/sec%C8%9Bia-tbc-a-sj-din-deva-este-%C3%AEn-paragin%C4%83/2171229316538846/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare