Sport

Precizări de la MTS pentru reluarea activităţii sportive după 15 mai

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat noi detalii despre reluarea Ligii 1: „Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să ştim dacă putem relua competiţiile, la toate disciplinele sportive care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar”

„Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin. Am făcut referire la o lună de pregătiri şi o lună de competiţii. Există nişte solicitări de la UEFA şi o sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competiţiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a spus Ionuţ Stroe (foto).
„Din data de 15 mai, se va relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfăşura individual şi în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate şi de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea ciocanului, suliţei), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală”.
În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor: bazele trebuie să fie împrejmuite, iar la intrare trebuie să se facă un triaj epidemiologic, se va măsura temperatura şi sportivii trebuie trecuţi într-un tabel nominal.
Accesul pe baza sportivă trebuie să fie permis doar în funcţie de capacitatea bazei pentru a evita aglomeraţia,nu va fi permis accesul public, nu se pot folosi duşurile, sauna, care vor fi închise, iar orice fel de activitate sportivă trebuie să fie precedată de un procedură de autoevaluare.
Mai mult, deplasarea la bazele sportive trebuie să se facă respectând măsurile impuse de autorităţi, se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber, iar pe parcursul antrenamentelor, trebuie să fie păstrată o distanţă de siguranţă faţă de celelalte persoane.
„Pe un teren de tenis, e permis accesul a cel mult trei participanţi. Nu e permis accesul copiilor de mingi, nici schimbarea terenului. Jucătorii vor trebui să-şi marcheze propriile mingi şi să le folosească doar pe acestea la serviciu. Toate echipamentele sportive trebuie dezinfectate, echipamentul trebuie pus în pungi speciale”, a declarat ministrul.
Sporturile în grup, de contact sau în sală prezintă un risc epidemiologic ridicat şi un risc major de îmbolnăvire, iar cluburile care îşi asumă regimul de cantonament în izolare, vor fi reevaluate din două în două săptămâni pentru a nu fi înregistrate îmbolnăviri. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura