Prăpăd pe râurile de munte din Valea Jiului

Unul din cele mai frumoase pâraie de munte din Valea Jiului, renumit odinioară pentru păstrăv şi lipan, este braconat sistematic. 04 pastrav
Situat în Defileul Jiului, pârâul Polatişte era o oază pentru amatorii de spinning (n.r. pescuit la muscă), iar capturile de păstrăv şi lipan atrăgeau iubitorii acestui stil de pescuit considerat aristocrat. Pârâul a intrat pe mâinile braconierilor care profită de faptul că se află într-o zonă greu accesibilă şi controalele sunt rare.
”În ultimii ani au apărut şi pescarii cu permis care braconează. Sunt aceşti indivizi care merg la pescuit pentru peşte şi nu pentru relaxare. Pescuiesc cu momeli naturale, inclusiv cu peştişori, lucru interzis şi au făcut prăpăd. Pe lângă că pescuiesc cu momeli interzise, reţin şi peştii sub limita legală, puietul. Jandarmii montani şi rangerii i-au mai gonit, dar braconajul nu poate fi oprit la Polatişte şi nu numai. Cred că nişte controale foarte dese, dosare penale şi amenzi foarte mari ar rezolva parţial problema”, spune unul dintre pescari.
Pârâul Polatişte desparte judeţele Hunedoara de Gorj şi intră în competenţa poliţiştilor din judeţul nostru, dar şi din cel vecin, precum şi a rangerilor din Defileul Jiului. (M. Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.