Categories: Actualitate

Prădaţi de cel căruia i-au oferit casă şi masă

O parte din vină aparţine şi păgubiţilor, o familie din zona Brad, care a făcut greşeala de a omite faptul că tânărul pe care-l ajutau abia scăpase de puşcărie.
Păgubiţii au în proprietate o turmă de oi şi cum aveau nevoie de ajutor la stână, l-au luat cioban pe tânărul de 24 de ani. I-au asigurat o rulotă în care să doarmă la stâna situată în zona localităţii Cărăstău, însă tânărul avea alte planuri. Astfel, acesta a fost găsit într-una din zile, de fiul păgubiţilor, în gospodăria familiei cercetând ”terenul”. Luat la întrebări, ciobanul i-a cerut nişte bani pentru a-şi lua un suc, pentru că băuse prea mult cu o seară înainte. Fără a-i anticipa planul, fiul victimei a luat cheia de la intrarea în casă, care era situată sub o perie de rădăcină şi pe un suport, lângă zid, la in­tra­rea în casă, şi i-a dat banii. A fost ”pontul” aş­teptat de recidivist, care s-a întors la gos­podărie câteva ore mai târziu, a intrat, a des­chis uşa unui dulap, de unde a furat toţi banii, adică suma de 1.500 lei şi dus a fost.
„Ulterior depunerii plângerii, partea civilă afirmă că a discutat, printr-o aplicaţie tele­fonică, cu inculpatul, care şi-a cerut scuze şi l-a rugat să nu formuleze plângere la poliţie, deoarece o să-i aducă înapoi suma de bani, dar nu vrea să ajungă înapoi la puşcărie. A mai afirmat, de asemenea, partea civilă că inculpatul se ascunde prin localitatea Novaci”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Căutat în zadar de poliţişti o vreme, pentru a fi anchetat, tânărul a recunoscut totul şi
a reuşit să-i convingă de binefăcători să-l ierte. În aceste condiţii, magistraţi Jude­cătoriei Brad au dispus încetarea procesului penal pen­tru infracţiunea de furt calificat. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago