Prădaţi de cel căruia i-au oferit casă şi masă

O parte din vină aparţine şi păgubiţilor, o familie din zona Brad, care a făcut greşeala de a omite faptul că tânărul pe care-l ajutau abia scăpase de puşcărie.
Păgubiţii au în proprietate o turmă de oi şi cum aveau nevoie de ajutor la stână, l-au luat cioban pe tânărul de 24 de ani. I-au asigurat o rulotă în care să doarmă la stâna situată în zona localităţii Cărăstău, însă tânărul avea alte planuri. Astfel, acesta a fost găsit într-una din zile, de fiul păgubiţilor, în gospodăria familiei cercetând ”terenul”. Luat la întrebări, ciobanul i-a cerut nişte bani pentru a-şi lua un suc, pentru că băuse prea mult cu o seară înainte. Fără a-i anticipa planul, fiul victimei a luat cheia de la intrarea în casă, care era situată sub o perie de rădăcină şi pe un suport, lângă zid, la in­tra­rea în casă, şi i-a dat banii. A fost ”pontul” aş­teptat de recidivist, care s-a întors la gos­podărie câteva ore mai târziu, a intrat, a des­chis uşa unui dulap, de unde a furat toţi banii, adică suma de 1.500 lei şi dus a fost.
„Ulterior depunerii plângerii, partea civilă afirmă că a discutat, printr-o aplicaţie tele­fonică, cu inculpatul, care şi-a cerut scuze şi l-a rugat să nu formuleze plângere la poliţie, deoarece o să-i aducă înapoi suma de bani, dar nu vrea să ajungă înapoi la puşcărie. A mai afirmat, de asemenea, partea civilă că inculpatul se ascunde prin localitatea Novaci”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Căutat în zadar de poliţişti o vreme, pentru a fi anchetat, tânărul a recunoscut totul şi
a reuşit să-i convingă de binefăcători să-l ierte. În aceste condiţii, magistraţi Jude­cătoriei Brad au dispus încetarea procesului penal pen­tru infracţiunea de furt calificat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare