Categories: Actualitate

Poziția pe care o are Patriarhia Română în controversa legată de identificarea de pe cărțile de identitate

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a exprimat un punct de vedere într-un su­biect extrem de mediatizat în ulti­mele zile. Este vorba despre preci­za­rea sex / gen, care ar trebui trecută pe cărțile de identitate. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a afirmat că atunci când discutăm de buletinul electronic, nu este vorba despre Cartea vieții, ci despre banala carte de identitate cetățenească.

Punctul de vedere al oficialilor
„Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar re­voltă în rândul populației este intro­du­cerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de , care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de sex. Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin. No­țiunea de, vehiculată azi progresiv& pro­gresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”, a afirmat Va­sile Bănescu.
„Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă”
„Problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci adminis­tra­tivă. Nu este vorba despre , ci despre ba­nala carte de identitate cetățe­neas­că. Este vorba despre noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă. Așa cum au anunțat autoritățile.
Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor ce­tățeni, indiferent de religia sau con­fe­siunea lor. Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la pașapoartele bio­metrice, care au suscitat discuții similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ și luciditate pen­tru toți cetățenii creștinii ortodocși: Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Bi­ruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creș­tinește în familie, mănăstire și so­cie­tate, fără a răspândi panică și în­gri­jorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”, a mai afirmat re­pre­zentantul BOR.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago