Actualitate

Povestea dramatică a femeii din Deva stabilită în Marea Britanie: Cum şi-a pierdut Andreea copiii?

01 andreea sutton 2Natalia Bumbac

Revenim la cazul prezentat, ieri,în cotidianul nostru, despre Andreea Sutton Brădeanu, o femeie din Deva, căreia statul britanic i-a luat copiii pentru a-i creşte într-un centru de plasament, deoarece am aflat noi amănunte, unele chiar din gura acesteia, în urma unei conversaţii telefonice.
Astfel am aflat că deveanca a fost grav penalizată ieri de către autorităţile britanice. Asta după ce femeia, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată zilele trecute, în urma unei plângeri depuse de un funcţionar de la Protecţia Copilului, care are în îngrijire fetiţele ei, pe motiv că a fost tracasat şi hărţuit de către aceasta. Andreea a fost eliberată pe cauţiune, dar condiţiile care i s-au impus de tribunalul de familie, sunt foarte severe.

I s-a pus brăţară de supraveghere
„Astăzi (n. r. 13 iulie) am fost la tribunal, unde ofiţerul de probaţiune a spus că nu s-au dovedit acuzaţiile de hărţuire şi nici cele care să cauzeze traume, aşa cum au spus cei care au în îngrijire copiii mei. Raportul de la acest ofiţer a fost foarte pozitiv pentru mine. Cu toate acestea mi s-a interzis să intru timp de trei ani pe strada unde stau fetele mele şi să îi contactez pe acei oameni. Iar, timp de şase săptămâni va trebui să port brăţară electronică pentru a fi supravegheată. Toate acestea au fost făcute ca să mă ţină cât mai departe de copiii mei”, ne-a spus Andreea, prin telefon, din Marea Britanie.

Venea în România cu ajutoare pentru săraci
Dată fiind situaţia descrisă mai sus, am încercat să aflăm de la Andreea firul întâmplărilor care au adus-o în această situaţie. De ce a pierdut custodia copiilor şi de ce timp de şapte ani nu a reuşit să-i readucă lângă ea?
Povestea Andreei începe în 1999, atunci când avea doar 14 ani şi l-a cunoscut pe Robert Sutton, un britanic care venea periodic în România pentru a aduce ajutoare oamenilor săraci. Cunoscând limba engleză a fost solicitată ca traducător de englezul care îşi închiriase un apartament în Haţeg, iar la scurt timp între cei doi, s-a înfiripat o relaţie intimă.  Andreea avea atunci 15 ani, iar Robert 49. După un an li s-a născut primul copil, un băieţel pe care-l numeşte David. Iar, din spusele Andreei, atunci când a împlinit 16 ani s-au căsătorit civil la Primăria comunei General Berthelot şi religios la o biserică din Haţeg. În 2001 au plecat în Marea Britanie, iar în următorii ani, Andreea a născut încă două fetiţe, pe Naomi şi Victoria. Totul părea un vis pentru adolescenta plecată din România, sperând la o viaţă mai bună, până în 2004, când o fiică a lui Robert Sutton, avută dintr-o căsătorie anterioară, vine cu acuzaţii grave la adresa propriului tată. „În 2004, fiica lui Robert, care avea în jur de 30 de ani, l-a reclamat pe tatăl ei că a abuzat-o sexual. Cazul a fost judecat la un tribunal penal, iar la final judecătorul a constatat că nu sunt probe împotriva lui Robert”, ne-a spus Andreea prin telefon.

„Avea înclinaţii sexuale către fete tinere”
În 2006 Andreea divorţează de Robert, după ce află că acesta avea o relaţie intimă secretă cu bona, o minoră de 17 ani pe care a adus-o tot din România şi care rămăsese însărcinată. Înainte de asta, cuplul şi cei trei copii se mută dintr-un comitat englez în altul, iar tribunalul din localitatea nouă redeschide dosarul în care Robert este acuzat de incest, pe motiv că ancheta nu a fost făcută bine. În tot acest timp, Andreea şi cei trei copii au fost târâţi prin procese, ca la final, hunedoreanca să piardă custodia micuţilor, chiar dacă rupsese orice legătură cu tatăl lor, acuzat de fapte foarte grave. „Tribunalul de familie, unde mergeam în fiecare zi, pentru că procesele se judecă fără să fii anunţat, mi-a spus că nu îmi ia copiii pentru că nu sunt o mamă bună, sau pentru că nu-i iubesc, ci pentru că nu le acord suficient timp, stând mai mult prin sălile de judecată. Eu am fost târâtă în proces cu fostul meu soţ, pentru că el era tatăl copiilor mei, fiind considerat un risc ca micuţii să mai stea în preajma lui. Sentinţa judecătorului a fost că el crede că Robert a abuzat-o sexual pe fiica lui şi a mai spus că are înclinaţii sexuale către fete tinere, numindu-l prădător de fete tinere”, ne-a relalat deveanca prin telefon din Marea Britanie.

Vrea să se întoarcă acasă
Andreea pierde custodia celor trei copii în 2009, aceştia fiind preluaţi într-un centru de plasament de către autorităţi. Iniţial, deveanca putea să-i viziteze de două ori pe săptămână, sub stricta supraveghere a celor de la Protecţia Copilului, după care programul de vizite i-a fost redus la de patru ori pe an. „Eram supravegheţi la centrul de plasament şi când mâncam, fetiţelor li s-a interzis să vorbească între ele în limba română. Băiatul a fost dat în plasament la un bărbat, iar fetele la un cuplu de tineri. Aveam program de vizite pe care l-am respectat, dar, totuşi, am ajuns în situaţia de acum”, ne-a spus Andreea revoltată. Ea nu îşi doreşte decât să-şi recapete cei trei copii, care au dublă cetăţenie, română şi britanică, cu care să se întoarcă acasă în România. Încercările de a-şi recăpăta drepturile părinteşti au fost numeroase, dar autorităţile britanice par a fi de neclintit în acest caz. Deşi Andreea le-a demonstrat că nu mai are nici o legătură cu fostul soţ, care între timp s-a căsătorit cu bona, care a dat naştere la alţi patru copii, pe care statul britanic i-a luat, deşi ea ese căsătorită acum cu un cetăţean român şi duc împreună o viaţă de familie normală, tot nu a reuşit să-şi reintre în drepturile de mamă. Ba dimpotrivă, i s-au impus, după cum se vede, condiţii mult mai aspre în ce priveşte contactul cu cei trei copii ai săi.

2 comentarii la „Povestea dramatică a femeii din Deva stabilită în Marea Britanie: Cum şi-a pierdut Andreea copiii?

  • Ei, povestea este dramatică și destul de complicată. Andrea Brădeanu este într-o situație foarte neplăcută. Dar trebuie să observăm că nu este chiar uzual ca o fată de 15 ani să se mărite cu un bărbat de 49 de ani. Practic MAE ar trebui să ceară și punctul de vedere al autorităților britanice. AB menționează că își putea vizita de un număr de ori copii iar, ulterior, i-a fost limitat acest drept. Nu explica de ce, cum au motivat autoritățile această restrângere. Dacă fostul ei soț, tatâl copiilor ei într-adevăr și-a abuzat sexual fiica rezultată dintr-o câsătorie anterioară este ceva groaznic.
    Pe de altă parte, mă întreb ca părinte, câți părinți având o fiică de 14 ani nu intervin când are o relație sexuală cu un bărbat de 49 de ani, deci mai mare cu 35 de ani ? E trist, foarte trist.
    Dacă tot are problemele pe care le are nu cred că AB ar mai fi trebuit să se recăsătoreascâ. Sigur, e doar o părere. Oare acestă nouă căsătorie nu i-a adus prejudicii pentru încercările ei de a-și redobândi copii ? Doar întreb.
    Sigur este că AB are nevoie de ajutor dar copii având dublă cetățenie e foarte complicat. Oricum, mă rog pentru binele lor și sper din tot sufletul că se va ajunge la o soluție bună pentru AB și copiii ei.

  • Mai este o vorbă în limba românâ: ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual și nu-l mai desface nici necuratul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura