Potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul Haralambie Vochiţoiu, aprobat de Senat: Debranşarea consumatorilor buni platnici de la reţeaua de apă este interzisă

Natalia Bumbac

Consumatorii care îşi achită la timp serviciile de alimentare cu apă şi canalizare nu vor mai putea fi debranşaţi de la reţea din cauza celor care acumulează datorii, aşa cum se întâmplă în cazul locatarilor din blocurile de locuinţe unde reţeaua de alimentare este comună.
Astfel, Senatul României a aprobat luni, 30 martie, proiectul legislativ iniţiat de senatorul hunedorean Haralambie Vochiţoiu (foto), care are ca obiect completarea Legii nr. 241/ 2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată. Pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ va trebui să treacă şi de votul decizional al Camerei Deputaţilor.
Aşa cum se arată în proiectul aprobat de Senat, operatorii nu vor mai avea dreptul să sisteze furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pentru utilizatorii din imobilele condominiale care sunt buni platnici. Cetăţenilor care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate şi pentru care nu există modalitatea tehnică de debranşare individuală le va fi solicitată recuperarea debitelor în instanţă.
„Prin această propunere legislativă mi-am dorit să vin în ajutorul cetăţenilor şi să le ofer un sprijin împotriva abuzurilor tot mai dese din partea societăţilor de apă şi de canalizare prin efectuarea de debranşări generale din cauza rău platnicilor. Totodată, doresc să vă asigur în continuare de întreaga mea disponibilitate pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii, potrivit competenţelor mele de senator. Dragi români, dacă vă plătiţi apa o veţi avea de acum încolo!?”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu.
Potrivit şefului Serviciului de fond locativ şi relaţii cu Asociaţiile de Proprietari din cadrul Primăriei Hunedoara, Dan Laslău, au fost suficiente situaţii în care consumul de apă a fost întrerupt pentru locatarii buni platnici din cauza datoriilor acumulate de alţi locatari. Acesta a adăugat că i se pare un lucru bun dacă va exista o lege prin care să se interzică debranşarea proprietarilor care au plăţile la zi pentru consumul de apă şi canalizare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago