Categories: Actualitate

Postul Adormirii Maicii Domnului

Miercuri, 31 iulie, a început postul Adormirii Maicii Domnului. Creştinii ortodocşi renunţă la carne, lactate şi ouă timp de două săptămâni. Dar nu numai atât, ei trebuie, mai ales, să renunţe la gândurile şi faptele rele.
Postul de la începutul lunii august este cunoscut în popor ca şi postul Maicii Domnului şi o cinsteşte pe Născătoarea de Dumnezeu, care şi-a petrecut toată viaţa în rugăciune. Preoţii îl consideră la fel de aspru ca şi postul Paştelui. Perioada de abstinenţă îi pregăteşte pe oameni pentru cele două mari sărbători din luna august: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august). „Postul acesta este unul dintre cele patru mari posturi din an. Credincioşii trebuie să se roage, să vină la biserică şi să facă faţă ispitelor. Perioada aceasta reprezintă o reorganizare a vieţii din mai multe puncte de vedere“, declară Vasile Vlad, preotul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului“, din Piaţa Opera din Deva.
Produsele de post se vând şi nu prea, chiar dacă nu sunt mai scumpe decât celelalte. La magazinele din municipiul Deva, cele mai bine vândute preparate de post sunt pateurile vegetale şi biscuiţii de post, după cum spun vânzătorii.
Cu toate că mulţi dintre deveni nu reuşesc să ţină postul alimentar, ei încearcă să fie mai buni, şi să-şi îndrepte atenţia către biserică. „De obicei ţin post numai miercurea şi vinerea. Merg şi la biserică, însă, cred că este mult mai important să fii milostiv faţă de ceilalţi şi să dai dovadă de bunătate“, spune Camelia Stroe.
Chiar dacă este un post strict, credincioşii au dezlegare la untdelemn, peşte şi vin pe data de 6 august, când este sărbătoarea Schimbării la Faţă. De asemenea, sâmbăta şi duminica este dezlegare la ulei şi vin. (A.Iovănesc)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago