Categories: Actualitate

Poştaşii vor începe acţiunile de protest

Cristina Ghenea

Zeci de angajaţi hunedoreni de la Poşta Română vor picheta, la sfârşitul acestei luni, sediul Prefecturii. Protestul se încadrează în acţiunile de stradă organizate de sindicaliştii din acest domeniu în întreaga ţară.

Nu mai vor concedieri şi iniţiative păguboase
Liderul de sindicat zonal, Ioan Pavel, spune că poştaşii s-au săturat să tolereze bătaia de joc a conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi că vor protesta până îşi vor primi drepturile. „Avem destule motive să fim revoltaţi. Angajaţii lucrează în plus fără să fie plătiţi, multora dintre ei nu li s-a acordat nici până acum concediul aferent anului trecut, iar buzunărirea oficiantelor care lucrează la ghişeu este deja o problemă ce ţine de competenţă, voinţă şi bun simţ. Acestea sunt nevoite să suporte lunar, din propriul buzunar, cheltuielile necesare cumpărării consumabilelor, adică plătesc ele pentru rechizite, toner, tuş şi hârtie pentru imprimantă“, a precizat liderul poştaşilor hunedoreni. Mai mult, acesta a adăugat că doar în acest an, 16 poştaşi hunedoreni – care lucrau în mediul rural – şi-au pierdut posturile, în timp ce la nivel naţional, sute de angajaţi ai companiei au rămas şomeri. „Sunt multe nemulţumirile noastre, iar Compania Naţională vine cu iniţiative care ne vor afecta şi mai mult. Se vrea reducerea cu 50 la sută a normei de lucru pentru tot personalul din mediul rural, reducerea cu 50 la sută a normei de lucru pentru 2.000 de angajaţi din mediul urban, plus, mai apoi, concedierea acestora, dar şi impunerea a două zile libere neplătite pentru tot personalul angajat. Vor să disponibilizeze 20 la sută dintre salariaţi. De aceea ieşim în stradă, să ne facem publice problemele şi nu vrem să ne lăsăm până nu ajungem la un acord cu cei din conducerea companiei“, a mai precizat Ioan Pavel, liderul de sindicat al angajaţilor din Poşta Română Hunedoara.
Seria acţiunilor de protest a început deja, de la sfârşitul săptămânii trecute, cu un miting organizat în Bucureşti, şi continuă cu manifestări în toată ţara. În judeţul nostru, aproximativ 100 de poştaşi şi-au anunţat ieşirea în stradă pentru data de 27 august. Compania Naţională Poşta Română are, la nivel naţional, aproximativ 33.000 de angajaţi, din care peste 25.000 sunt membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România. În judeţul nostru, sunt circa 700 de salariaţi ai Poştei, 600 dintre ei fiind sindicalişti.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago