Categories: Actualitate

Posibila ucidere a câinilor din Deva, anchetată de poliţişti

Carmen Cosman

Reprezentanţii Poliţiei municipiului Deva au declanşat o anchetă, pentru a stabili dacă, într-adevăr, câinii fără stăpân din Deva au fost împuşcaţi. Poliţiştii spun că sesizarea a venit de la o asociaţie de protecţie a animalelor, iar ancheta este la început.

Reclamaţii sunt, dar maidanezii împuşcaţi, ioc!
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, dacă vor fi identificaţi, autorii riscă să intre la închisoare, conform Legii Protecţiei Animalelor. „În urma unei sesizări primite de la o asociaţie de protecţie a animalelor, a fost înregistrat dosarul penal privind uciderea cu intenţie a câinilor. Se fac cercetări, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul şi identificarea autorilor”, a declarat Bogdan Niţu.
Reprezentanţii unor asociaţii de protecţie a animalelor au reclamat faptul că mai mulţi câini ar fi fost împuşcaţi dintr-o maşină de teren. Fapta s-ar fi petrecut în centrul Devei, la adăpostul întunericului, însă maidanezii împuşcaţi au dispărut în aceeaşi noapte. În plus, reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi-l pe Lăbuş“ spun că ar fi fost ucişi 10 câini, iar unul a fost găsit a doua zi dimineaţa lângă biroul asociaţiei, situat aproape la un kilometru distanţă de locul în care s-a semnalat împuşcarea animalelor. Reprezentanţii DSV Hunedoara spun, însă, că acel maidanez a fost otrăvit cu o substanţă toxică ingerată şi că nu s-au găsit plăgi pe corpul animalului, care să confirme ipoteza împuşcării.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • kan si eu cred acelas lucru, masina din care s-a tras a fost a viceprimarului, este masina cu care participa la competitiile de teren.

  • De peste 20 de ani cautam solutii la problema cainilor. Ar trebui sa ii prinda pe toti, sa ii duca in adaposturi iar dupa 3 saptamani sa ii eutanasieze indiferent ca e rau, cuminte sau e fluffy. Asa se procedeaza in SUA.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago