Categories: Actualitate

Porţi deschise pentru copii

Cristina Ghenea

Zeci de elevi de la Liceul de Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, din Deva, cu prilejul Zilei Copilului, au vizitat ieri Inspectoratul Judeţean de Poliţie, unde au avut parte de o mulţime de evenimente organizate de oamenii legii.

Copiii au avut ocazia să vadă cum se desfăşoară activitatea unui poliţist şi care sunt dotările logistice de care oamenii legii dispun, însă, ce i-a impresionat cel mai mult a fost laboratorul criminalistic mobil, cu ajutorul căruia sunt efectuate tehnicile de prelevare a amprentelor digitale. Din programul evenimentului, nu au lipsit nici exerciţiile demonstrative ale câinilor de urmă şi însoţire, iar vizita Inspectoratului s-a încheiat cu un concurs de desene pe asfalt, activitate în cadrul căreia elevii şi-au folosit imaginaţia, pentru a ilustra lupta poliţiştilor cu infractorii. Cei mai talentaţi dintre participanţi au fost recompensaţi de organizatori cu diplome şi dulciuri. „Ca în fiecare an, am dorit să marcăm Ziua Internaţională a Copilului, printr-o acţiune în cadrul căreia cei mici au avut ocazia să se familiarizeze cu munca de zi cu zi a poliţiştilor hunedoreni. Sperăm ca, în viitor, o parte dintre copiii care au trecut astăzi pragul instituţiei noastre să ne devină colegi”, a declarat şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef de poliţie Liviu Dumitru.
De asemenea, şi alte instituţii din judeţ îşi vor deschide astăzi porţile şi vor primi vizita copiilor din diferite şcoli. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ai Tribunalului Hunedoara şi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au pregătit surprize pentru cei mici, de ziua lor.
Copiii sunt sărbătoriţi şi pe 2 iunie, în Galeriile Real din Deva. Aici, Ziua Copilului este Ziua Muzeului şi este marcată prin atelierul de creaţie „Dacii şi romanii“, realizat în parteneriat cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților

– Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere,…

3 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

23 de ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

23 de ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

23 de ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

23 de ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

23 de ore ago