Categories: Actualitate

Pompierii şi paramedicii au avut de lucru

Carmen Cosman

Pompierii hunedoreni s-au luptat mai bine de o oră cu un incendiu izbucnit pe o păşune de pe raza oraşului Petrila.

La locul incendiului a intervenit Serviciul voluntar pentru situaţii de Urgenţă Petrila, care a constatat că focul s-a extins pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi. „Voluntarii au început operaţiunile de stingere cu mijloace de intervenţie specifice incendiilor de vegetaţie. Pompierii voluntari au reuşit stingerea incendiului, a cărui cauză este folosirea focului în aer liber, în aproximativ o oră”, au declarat reprezentanţii ISU Hunedoara.
În altă parte a judeţului, la Deva, un echipaj de pompieri, cu o autospecială de intervenţie, a fost solicitat să intervină pentru evacuarea apei din subsolul unei case de pe strada Vulcan. Subsolul era inundat pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, iar nivelul apei atingea 45 de centimetri.
Şi paramedicii SMURD au avut numeroase intervenţii. În numai 24 de ore, echipajele de prim ajutor din judeţ au acordat îngrijiri medicale unui număr de 18 persoane. Victimele prezentau simptome provocate de comă diabetică, dureri abdominale sau plăgi tăiate precum şi lipotimie şi traumatism toracic.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago