Categories: EvenimentFlash

Pompierii au salvat de la moarte un bărbat căzut într-o fântână adâncă de 10 metri

    Vineri, la ora 19.33, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara  s-a primit un apel prin numărul 112 cu privire la o persoană căzută în fântână în oraşul Simeria.  La locul accidentului s-au deplasat forţe de intervenție din cadrul detaşamentului de Pompieri Deva, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Simeria, SMURD Simeria, precum şi un echipaj din cadrul secţiei de poliţie Simeria. Ajuns acolo, echipajul din cadrul detaşamentului de Pompieri Deva, a constatat că victima, un bărbat de aproximativ 60 de ani, era căzută într-o fântână cu o adâncime de peste 10 m şi că aceasta era încă în viaţă.

După asigurarea locului de intervenţie, plutonierul major Varga Zsolt, din cadrul detaşamentului de pompieri Deva, dând dovadă de o foarte bună pregătire şi devotament, a coborât în fântână, până la cel căzut, unde prin procedee specifice a reuşit asigurarea cu corzi de salvare, precum şi scoaterea bărbatului din puț în condiţii de siguranţă. Datorită adâncimii mari a fântânii, intervenţia a prezentat un grad foarte ridicat de dificultate, existând posibilitatea prezenţei de gaze toxice, precum şi lipsa aerului, acestea putând pune în pericol atât viaţa victimei cât şi pe cea a salvatorului.

Ca urmare a intervenției prompte a pompierilor și celorlalte forțe venite la locul accidentuluui, dar mai ales curajului de care a dat dovadă plutonierul major Varga Zsolt, bărbatul căzut în fântână – care avea unele leziuni în urma căderii de la cei peste 10 metri înălțime – a fost salvat şi predat echipajelor de prim ajutor, care l-au transportat la Urgenţa Spitalului judeţean Deva.

„Pentru modul profesionist în care a acţionat şi actul de curaj de care a dat dovadă plutonierul major Varga Zsolt pe timpul desfăşurării intervenţiei, coroborat cu riscul pentru propia viaţă şi complexitatea misiunii, inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent-colonel Viorel Demean, îi va recompensa pe subofiţer şi întregul echipaj participant la intervenţia din Simeria, care a dus la salvarea unei vieți omenești”, ne-a declarat căpitanul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. (Mircea Crivăț)

 

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago