Pompierii au ecologizat şi reîmpădurit o zonă defrişată

DSCN0578Oana Mihnea

Un echipaj de pompieri al Detaşamentului Deva a participat la finele săptămânii trecute la o acţiune de ecologizare într-o zonă de pădure de la marginea Devei.

Pompierii au lăsat pentru o zi furtunurile şi echipamentele de intervenţie şi au răspuns prezent solicitării venite din partea societăţii civile, a reprezentanţilor ONG-urilor, militarilor şi voluntarilor de a curăţa de gunoaie pădurea de la marginea oraşului. După ce au ecologizat zona, toţi cei implicaţi în acţiune au trecut la plantarea de puieţi, pentru a „repara“ suprafaţa afectată de defrişare. În total, au fost plantaţi aproximativ 400 de puieţi, câteva zeci din aceştia revenindu-le pompierilor de la Detaşamentul Deva. „Pompierii îşi vor demonstra întotdeauna ataşamentul faţă de acţiunile civile, care sunt destinate să îmbunătăţească tuturor viaţa“, a precizat locotenent colonelul Viorel Demean, şeful ISU Hunedoara.

One thought on “Pompierii au ecologizat şi reîmpădurit o zonă defrişată

  • 20 aprilie 2016 la 14:20
    Permalink

    Cinste pompierilor,dar ma intreb peste cativa ani cine va beneficia de roadele muncii lor,pentru ca vad multe camioane cu lemne pe care nu le opreste nimeni in Hunedoara,oare transporta lemnele legal?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.