Categories: Eveniment

Poliţiştii hunedoreni, lăsaţi fără norma de hrană

Carmen Cosman

Poliţiştii hunedoreni ar putea da în judecată Ministerul Administraţiei şi Internelor, după ce acesta a stabilit reducerea normei de hrană cu aproximativ 550 de lei.

Toţi vor pierde la salariu

Conform unui document întocmit de Direcţia Financiară din cadrul MAI şi semnat de ministrul Traian Igaş, norma de hrană alocată poliţiştilor este redusă cu aproximativ 550 de lei, iar oficialii au anunţat că această măsură se aplică pentru că nu sunt fonduri. Numai că acest lucru duce la scăderea drastică a salariilor pe care le încasează poliţiştii. „Salariul este constituit din mai multe componente, iar această normă de hrană este o parte a lui. Toţi poliţiştii din judeţul Hunedoara suferă din această cauză, că au pierdut efectiv la salariu”, a explicat Marius Frenţoni, preşedintele Biroului Teritorial Hunedoara al Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual. Diminuarea salarială este consistentă, iar un poliţist ar putea pleca acasă cu o leafă de numai 1.000 de lei, aproape egală cu a unui muncitor necalificat din România, care are responsabilităţi net inferioare. Frenţoni spune, de exemplu că, luna trecută, norma sa de hrană a fost de 610 lei, iar diminuarea ei l-ar lăsa aproape fără aceşti bani. MAI a anunţat că, diferenţa oprită din norma de hrană ar putea fi dată la sfârşitul lunii iunie sau luna viitoare, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă se găsesc resursele financiare necesare. „S-ar putea să contestăm în instanţă această decizie. Aceasta este propunerea noastră, dar să vedem ce se va stabili în cadrul Biroului Executiv Central”, a mai precizat liderul SNPPC Hunedoara.
La nivelul judeţului, în acest sindicat sunt înscrişi 702 angajaţi ai IPJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Foarte bine ca nu mai au ,ce noi cei care lucram la patron luam norma de hrana de 610 lei, luam doar salariul ,politisti se ingrasau din banii nostri care platim impozite ,bine a facut guvernul ca le-a taiat,si asa multi erau grasi

  • Poate vor mai slabi pentru binele sanatati lor si pentru a prinde infractori.

  • Imi place atitudinea:„S-ar putea să contestăm în instanţă această decizie" !!!!
    S-ar putea sa nu mai apucati sa contestati, ca pina la termenul de judecata, sa va dea banii, luna viitoare si atunci va prinde bine ca faceti o economie(mai reduceti din tigari si bere) si luati mai mult.
    Sau si mai rau, cei care contesta cel mai tare, sa fie pe listele de disponibilizati, ca si asa criteriile ,cica, sunt discutabile.... !!!!

  • Trebuie sa fie dati afara politistii care merg la servici in stare de ebrietate,care au inceput sa apere hotia deveniind si ei hoti,care bat oameni nevinovati,care au torturat oameni nevinovati,care au luat mita,in politie te angajez sa respecti si sa aperi drepturile cetatenilor,nu sa devi un interlop cu legitimatie de la stat,restructurarea trebuie facuta de urgenta.este foarte dureros ca cetatenii au 9 lei bonuri de masa pe zi,si voi politisti aveti bonuri de 30 de lei,voi mancati cu 3 guri odata,sa va fie rusine.

  • la Hateg trebuie dati afara toti politistii din oras, in ultimele 3 luni s-a furat de 2 ori cablul de telefon cam 500 de metri de fiecare data pe strada Hunedoarei in acelasi loc , si politia nu a prins pe nimeni , noaptea dorm dusi , chiar pe la casele lor , primesc pontaj , norma de hrana , ore de noapte ,sporuri dar rezultatele anchetelor sunt nule , eee , mai dau la cate un amarat prins cu cate o hotie , cate o spaga sau un pulan in plus ca sa recunoasca respectivul mai multe fapte care nu le-a facut de fapt , dar sa nu iasa politia la sfarsit de an cu dosare A.N. - autor necunoscut, ca altfel li se taie si al 13 lea salariu, Basascule fa ca in Georgia, destituirea tuturor angajatilor politie si angajarea altora noi nouti , ca si asa sunt puhoi de tineri cu scoli si fara servicii , in Georgia a crescut pib ul de 4 ori dupa ce au fost data afara politaii toti. viva Base.p.s. votati pe comandantul politiei primar la Hateg (asta -i iepuras de al meu ca sa rup electoratu)caci va candida contra mea -eu -macris din reea zis nae timis ,

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

6 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

6 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

6 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

6 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago