Poliţia municipiului Vulcan, pe lista focarelor de Covid din judeţ

Poliţia municipiului Vulcan, din Valea Jiului, se află pe lista focarelor de Covid-19 din judeţ, aici fiind confirmate pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 un număr de patru persoane, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, preluate joi de Instituţia Prefectului.
Între focarele de COVID-19 cu un număr mai mare de cazuri mai sunt sunt înscrise Spi­­talul Municipal Hunedoara, cu 13 per­soa­ne bol­nave, Spitalul Municipal Orăştie, cu 4 cazuri, Spi­talul Judeţean de Urgenţă Deva, 3 per­soa­ne, şi Spitalul de Psihiatrie Zam, cu 5 cazuri.
Incidenţa cazurilor de COVID-19 pentru ultimele 14 zile a fost calculată la 1,63 la o mie de locuitori, în ultimele 24 de ore fiind confirmaţi 84 de noi bolnavi.
În intervalul de referinţă au fost iden­ti­fi­cate 1.414 persoane pozitive la infecţia cu noul coronavirus, dintre care 380 au nece­si­tat internare în spital. De la debutul pan­de­miei, 11.225 de persoane s-au vindecat de COVID-19, iar 530 au murit în urma infecţiei cu SARS-CoV-2.
Pe de altă parte, verificările echipelor mixte de control cu privire la respectarea mă­surilor impuse în contextul stării de alertă continuă în judeţ, cele din ultimele 24 de ore soldându-se cu amenzi în valoare totală de 3500 de lei. Poliţiştii hunedoreni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban cât şi rural, verificări la 33 de societăţi comerciale şi 43 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au aplicat 13 de sancţiuni contravenţionale, 11 pentru ne­respectare măsurii protecţie individuală, una pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie şi una pentru ne­­respectarea măsurilor de caran­tină/ izolare. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

14 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

14 ore ago