Poate fi salvat CEH?

05 Andrei-Gerea  Adriana Năstase

Ministrul Energiei, Andrei Gerea (foto), a declarat, ieri, că statul încearcă să salveze de la faliment complexurile energetice Oltenia şi Hunedoara, aflate într-o situaţie dificilă.

„Suntem într-o situaţie ingrată. La Complexul Energetic Hunedoara este o nouă conducere, putem spune că şi un nou Consiliu de Administraţie, care sper să găsească soluţii. Eu sunt un pic optimist din fire, sper ca într-o lună să avem o linie, să salvăm aceste două entităţi esenţiale (n.r.-complexurile Oltenia şi Hunedoara) pentru sistemul energetic“, a spus Gerea la conferinţa ZF Power Summit.
Ministrul a adăugat că deşi este esenţial pentru securitatea sistemului energetic naţional, Complexul Energetic Hunedoara este necompetitiv şi nu poate face faţă cerinţelor economiei de piaţă. “Putem identifica unele cauze pentru care Complexul Energetic Hunedoara este ineficient. Dar nu putem lua măsuri radicale fără o analiză serioasă privind posibilităţi de salvare. Este simplu să spui hai să le închidem, dar ce pui în loc?“, a apreciat ministrul Energiei.

One thought on “Poate fi salvat CEH?

  • 25 februarie 2015 la 11:47
    Permalink

    Da , poate fi salvat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare