PMP Hunedoara şi-a ales conducerea organizaţiei judeţene

Natalia Bumbac

Organizaţia judeţeană a Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi-a ales ieri, 17 mai, structurile de conducere. La Conferinţa Judeţeană a partidului de la Casa de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, au participat şi doi lideri importanţi ai organizaţiei, Eugen Tomac, preşedintele PMP, şi Gelu Vişan, secretarul general adjunct al partidului.
Componenţa Consiliului Executiv Judeţean al PMP Hunedoara a fost aprobată de toţi cei 158 de delegaţi prezenţi la conferinţă. Astfel, în fruntea organizaţiei a fost reconfirmată Mihaela Brate, pentru cea de secretar general a fost ales Emil Lasconi şi Adrian Andronache, pentru funcţia de secretar general adjunct. De asemenea, au fost aleşi şase vicepreşedinţi şi şase secretari executivi ai partidului şi un trezorier.
Deşi PMP este un partid nou, care a suferit mai multe lovituri în ultima perioadă, preşedintele Eugen Tomac a ţinut să arate care sunt preocupările pe care le au ca formaţiune politică de opoziţie, punând accent pe situaţia românilor din afara graniţelor.
„Săptămâna viitoare, PMP se va adresa Comisiei Europene în ceea ce priveşte relaţia statului român cu cei patru milioane de cetăţeni aflaţi la muncă pe teritoriul UE. După alegerile prezidenţiale, cetăţenii au fost asiguraţi că nu vor mai trece prin incidentele care s-au petrecut la scrutinul din 2014. Până acum, nici Guvernul şi nici Preşedinţia nu au luat măsuri pentru a îmbunătăţi cadrul legislativ, care s-a dovedit a fi depăşit, deoarece nu au putut vota decât 400.000 de cetăţeni români, adică 10 la sută dintre cei care se află în UE. Nu vrem să pară că mergem cu pâra la Bruxelles, doar că statul român, prin lipsa de reacţie, contravine cu principalul avantaj pe care UE îl pune la îndemâna cetăţenilor, acela de liberă circulaţie”, a declarat preşedintele PMP. Eugen Tomac a mai afirmat că românii care muncesc în alte state sunt principalul investitor în economia românească. De la intrarea României în UE şi până în prezent, românii au trimis în ţară peste 40 de miliarde de euro, bani care au ajutat enorm economia.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago