Categories: SportUltima Ora

Plecare în cantonament cu picioarele pe pământ

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a plecat, ieri, într-un stagiu de pregătire centralizată la Băile Felix, după ce vineri a fost „trezită la realitate” de primul eşec în meciurile amicale din această iarnă, scor 0-2, în partida cu lidera Ligii a IV-a Alba, CSO Cugir. În cantonament, „negru-albaştrii” vor efectua câte două antrenamente pe zi şi vor disputa încă trei partide de verificare.

Au pus punct invincibilităţii

Neînvinşi în meciurile test din vara trecută, în turul campionatului Ligii a III-a, seria a V-a, şi în precedentele trei amicale din această iarnă, hunedorenii au „clacat” în singurul meci test programat „acasă” în această perioadă precompetiţională. „Negru-albaştrii” au cedat, scor 0-2, vineri, în faţa ambiţioasei lidere a Ligii a IV-a Alba, CSO Cugir, după un meci pe care l-au controlat, dar în care mingea a refuzat parcă să intre în poarta adversarilor. Ambele reuşite ale grupării din Cugir (în lotul cărora s-au regăsit şi foştii jucători ai CFR Simeria, Iancău şi F. Pop) au venit între minutele 55 şi 70, pe fondul unor contraatacuri rapide. „În prima repriză ne-a incomodat zăpada, iar după pauză noroiul. Am asediat careul advers 90 la sută din timp, dar mingea nu a vrut să intre în poartă. În schimb, ei au scăpat de două ori pe contraatac şi au marcat. Nu facem o tragedie din acest rezultat, ba dimpotrivă consider că e bun şi câte un astfel de duş rece, care să ne readucă cu picioarele pe pământ, deşi nu ne place să pierdem. Le-am spus şi băieţilor că nu s-a născut încă echipa invincibilă, iar fotbalul este frumos tocmai datorită surprizelor”, a spus antrenorul hunedorenilor, Marius Opric.

Cantonament de 12 zile

Hunedorenii au plecat, ieri, în cantonament la Băile Felix, unde îşi vor „încărca bateriile” până în 22 februarie şi vor susţine alte trei întâlniri amicale. Negru-albaştri vor avea un număr de zile de pregătire centralizată egal cu numărul teoretic de etape din retur (12), numai că e posibil ca lidera să joace mai puţine partide oficiale până la promovare, din cauza abandonului unor echipe. „Vom efectua câte două antrenamente pe zi, atât pentru pregătirea fizică, cât şi pentru cea tehnico-tactică. În plus, vom disputa trei meciuri amicale”, a afirmat, ieri, antrenorul Marius Opric.
Lotul care a făcut deplasare în cantonament este următorul: Dragotă, Ilie, Raţ – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu, Vîrtan, Bier, Şoit, Trăşcan, Ungureanu, Vajda, Vişan, R. Cristian, Făgărăşanu, Pepenar, Găceanu, R. Munteanu, Grozoni, Drăgoescu, Lintaru, Nicula, I. Radu şi Suciu. Au fost lăsaţi la Hunedoara trei jucători: Stroia, Buta şi Zdrîncu. Adversarii grupării FC Hunedoara la amicalele perioadei de cantonament sunt: Kinder Paleu (locul 1 în L4 Bihor), în 12 februarie, Crişul Sântandrei (locul 3 în L4 Bihor), în 15 februarie şi Corona Braşov (locul 1 în B2), în 19 februarie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

12 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

o zi ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

o zi ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

o zi ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

o zi ago