Sport

Planuri pentru marile turnee de tenis

Turneul de tenis de la Roland Garros, singurul de Mare Şlem care se dispută pe zgură, va fi decalat cu încă o săptămână şi urmează să debuteze pe 27 septembrie, anunţă organizatorii.
Prevăzut iniţial între 18 mai şi 7 iunie, turneul parizian a fost amânat într-o primă fază pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie de către responsabilii Federaţiei franceze de tenis (FFT), din cauza pandemiei de coronavirus, atrăgând numeroase critici din lumea tenisului, care i-a acuzat pe francezi că au luat unilateral această decizie.
De această dată, hotărârea de amânare cu o săptămână suplimentară s-a luat de comun acord cu ATP şi WTA, pentru a se permite includerea a două turnee între US Open, (31 august – 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie), în calendarul care este pe punctul de a fi stabilit de responsabilii celor două circuite.
Este vorba de două turnee pe zgură, de categoria Masters 1.000, care urmează să fie incluse între cele două competiţii de Grand Slam, aşa cum îşi doreşte Andrea Gaudenzi, preşedintele Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP).
Această săptămână suplimentară va permite, totodată, disputarea calificărilor pentru Roland Garros, care nu fuseseră prevăzute iniţial de organizatori, o decizie care a atras critici din partea unor jucători francezi care doreau să participe.
Aceste noi date depind însă, în primul rând, de evoluţia pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care tot mai mulţi actori ai acestui sport se tem că tenisul s-ar putea confrunta cu un sezon alb sau cu o amânare a startului competiţiilor până în septembrie.
În altă ordine de idei, ediţia din 2020 a US Open s-ar putea desfăşura în California în loc de New York, metropolă americană cel mai rău afectată de coronavirus.
Organizatorii turneului american pregătesc mai multe variante prin care ultimul turneu de Grand Slam al anului să se poată disputa. Cea mai plauzibilă este aceea de a fi mutat în California, în complexul care organizează de obicei Indian Wells. Pandemia de coronavirus este ţinută sub control în zonă, baza dispune de suficiente terenuri, iar temperatura în acea perioadă a anului este una ideală pentru tenis. Acestea au fost argumentele Federaţiei Americane de Tenis.
De menţionat că cel mai mare complex de tenis din America, „Billie Jean King Tennis Center” a devenit spital pentru bolnavii de coronavirus din Queens şi împrejurimi şi un bun refugiu pentru sutele de oameni fără adăpost, care beneficiază zilnic de 25.000 de mese calde pe arena „Louis Armstrong”, a doua cea mai mare din complex, cu o capacitate de 14.000 de locuri. (N.Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura