Sănătatea din bucate

Plantele de primăvară

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

 „Oare ce legume îmi recomandaţi să consum pentru a fi mai sănătos şi pentru a slăbi?“
Sunt întrebată destul de des la cabinet… iar răspunsul meu este acelaşi de fiecare dată: legumele şi plantele culinare de sezon (pentru că nu degeaba apar în fiecare sezon anumite legume şi fructe)… sau cum mai zicea cineva: „haideţi să ieşim la păscut de vitamine şi minerale”. Una dintre plantele de bază în această perioadă este leurda, care nu numai că ne ajută în asteniile de primăvară, (această veşnică oboseală şi somnolenţă de care parcă nu mai scăpăm), dar ne asigură un somn liniştit, tonifică sistemul nervos, ne ajută să scăpam de paraziţii intestinali şi nu în ultimul rând, scade concentraţia colesterolului rău (LDL), acel colesterol care ne dă bătăi de cap când depăşeşte valoarea de 100 mg% prin riscurile pe care le implică asupra inimii şi a întregului sistem cardio-vascular. Aşadar, dacă nu credeţi că aţi putea consuma leurda cel puţin două săptămâni sub formă de salată alături de ceapă verde şi roşii, atunci aţi putea căuta alte soluţii, cum este ceaiul din leurdă: trei căni/zi timp de trei săptămâni sau şi mai bine (după părerea mea), puteţi să-l consumaţi alături de urzici în ciorbe, sau alături de un spanac scăzut, în care proporţia să fie de 1:1. Singurul inconvenient în toate cazurile ar fi mirosul de usturoi (timp de două-trei săptămâni), care nu cred că ar fi foarte plăcut într-un birou unde aveţi multe colege de gen feminin (se ştie că femeile au mirosul mult mai dezvoltat decât bărbaţii)… dar beneficiile pentru sănătate ar fi imense.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura