Categories: ActualitateFlash

Plângere penală împotriva unor salariaţi ai Minvest, acuzaţi de ilegalităţi

Sorina Popa

Ieri, conducerea Companiei Minvest a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, împotriva a trei salariaţi. Cele trei persoane, toate trei femei, sunt acuzate de gestiune frauduloasă, abuz în serviciu şi uz de fals. Este vorba de casiera, auditorul şi contabilul şef ai companiei. În prezent, acestea nu mai ocupă funcţiile respective, fiind schimbate imediat ce s-a descoperit că au prejudiciat compania cu aproximativ 80.000 de lei, în doar două luni.

Nu mai sunt pe posturi

„Am depus plângere penală, după ce s-a încheiat raportul Curţii de Conturi. În doar două luni, ianuarie-februarie 2012, s-a descoperit un prejudiciu de aproape 80.000 de lei”, a declarat Daniel Andronache, directorul general al Companiei Minvest Deva. Potrivit acestuia, contabila şefă şi-a prezentat demisia, după ce s-au descoperit ilegalităţile, auditorul a fost evaluat şi i s-a desfăcut contractul de muncă, iar casiera este în concediu medical. „Controlul va fi extins şi se va verifica şi activitatea companiei din anul 2011. Vom încerca să recuperăm prejudiciul de 80.000 de lei, estimat până în prezent”, a adăugat directorul general Daniel Andronache.

Bonuri fiscale de la supermarketuri

„Lucrez în această companie de 30 de ani, dar nu m-am confruntat niciodată cu aşa ceva. În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi la Compania Minvest, s-a constatat că s-a produs o delapidare de aproximativ 80.000 de lei, care era acoperită cu bonuri fiscale din comerţ, luate de la diverse supermarketuri, care includeau absolut toate produsele de uz casnic: de la detergent, până la rochii, carne, roşii, alte haine şi produse care se puteau deconta. Culmea ironiei, s-au decontat chiar şi bonuri fiscale pentru prezervative”, a declarat Andronache în urmă cu 10 zile, într-o conferinţă de presă. În perioada când s-au făcut ilegalităţile respective, compania era condusă de Ladislau Farcaş.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

5 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

5 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

5 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

5 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

5 ore ago