Plângere penalã împotriva lui Winkler

Sorina Popa

Înfiinţarea unui Birou a Ţinutului Secuiesc a stârnit numeroase controverse. Astfel, Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a înaintat ieri, 7 iunie, o plângere penală împotriva europarlamentarilor Csaba Sogor, Laszlo Tokes şi Iuliu Winkler (foto), pentru “săvârşirea infracţiunilor de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi complot, prevăzute şi pedepsite de Codul penal”.
Reprezentanţa Ţinutului Secuiesc s-a deschis la Bruxelles – în cadrul Casei Regiunilor Maghiare – în data de 31 mai, ca urmare a unei iniţiative susţinute de cei trei europarlamentari ai UDMR.

“Tragerea la răspundere a celor vinovaţi”

“Având în vedere faptul că ”Ţinutul Secuiesc” – care ar cuprinde judeţele Harghita, Covasna şi Mureş – nu este recunoscut de autorităţile administrative române, fiind o grupare artificială şi fără susţinere la nivel local, devine evident, caracterul ilegal şi neconstituţional al unei astfel de iniţiative. Mai mult decât atât, această «reprezentanţă» a fost deschisă în cadrul Casei regiunilor maghiare, cu sprijinul financiar al guvernului maghiar, în prezenţa vice-premierului şi a ambasadorului Ungariei. Prin urmare, criteriul principal al constituirii a fost unul etnic, nu unul economic, aşa cum au susţinut Csaba Sogor, Laszlo Tokes şi Iuliu Winkler”, se arată în comunicatul FACIAS. De asemenea, cei de la FACIAS solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să ia măsurile care se impun pentru cercetarea penală şi tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi. “Având în vedere calitatea de europarlamentar român al lui Csaba Sogor, Laszlo Tokes şi Iuliu Winkler, FACIAS solicită demararea formalităţilor, pentru ridicarea imunităţii europarlamentare a acestora”, adaugă reprezentanţii fundaţiei respective.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, europarlamentarul Iuliu Winkler nu a vrut să comenteze subiectul.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • VA LUAT-I DEGEABA DE OAMENI CURAJOSI,CARE STIU SAS-I CEARA DREPTURILE,VOI CEI DE LA FACIAS NU AVETI CURAJ, SA REPREZENTATI CETATENII DE LA VOI DIN TARA,NUMAI EU CATE TELEFOANE V-AM DAT SI PETITII CATE V-AM FACUT,SI NICI CURAJUL SA-MI RASPUNDETI NU ATI AVUT,VA ESTE GREU SA-MI TRIMITETI UN RASPUNS.DE CE NU VRETI?

  • afara d-le cu maimutoii astia de maghiari.e banditi unguri pun la cale romania?de cand?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o oră ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o oră ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o oră ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o oră ago