Categories: ActualitateFlash

„Pietonala“ de la Hunedoara a primit verde în consiliul local

Oana Mihnea

Şedinţa de vineri a Consiliului local Hunedoara a adus pe ordinea de zi unul dintre cele mai controversate proiecte viitoare pentru municipiu. A fost supus aprobării raportul de informare şi consultare a publicului pentru „Transformarea Bulevardului Corvin în centru pietonal“.

Nu are aviz de mediu?
Reamintim că prima hotărâre de consiliu a fost revocată după ce Instituţia Prefectului a cerut acest lucru pe motiv că nu s-a respectat ultima fază a proiectului, cea de consultare a cetăţenilor. Atunci, primarul municipiului, Viorel Arion, a promis că va relua procedura de la acea fază, iar „pietonala“ va ajunge din nou pe ordinea de zi. La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, a avut loc dezbaterea publică pentru aprobarea raportului de informare şi consultare a cetăţenilor, care a trecut cu brio. De aceea, vineri a putut fi inclusă pe ordinea de zi a şedinţei ordinare. Proiectul ar fi trebuit să fie votat fără nici o problemă, însă au apărut şi de această dată neclarităţi referitoare la pietonală. „Nu ştiu dacă ne aflăm în legalitate, pentru că, din câte văd eu, nu există aviz de mediu pentru al doilea proiect. A rămas cel din luna august, nu cred că este în regulă“, a susţinut Maria Mornea, consilier local Hunedoara. Ca răspuns, reprezentantul Serviciului de Urbanism din cadrul Primăriei Hunedoara a menţionat că nu este necesară obţinerea unui nou aviz de mediu, pentru că este valabil cel vechi. Era necesar un nou aviz doar dacă suprafaţa din proiect era mărită, însă aceasta a rămas la fel ca în prima fază. Legea nu prevede obţinerea unui nou aviz de mediu în cazul de faţă.
În final, primarul municipiului Hunedoara a dorit să puncteze care este motivul pentru care nu renunţă la proiect, pe lângă faptul că îl consideră oportun şi necesar. Pietonala va fi realizată cu finanţare prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, iar dacă nu devine realitate, toţi banii vor fi pierduţi. Este vorba despre aproximativ 57 milioane lei.
Raportul de informare şi consultare a cetăţenilor vizavi de pietonala de pe Bulevardul Corvin a fost aprobat de Consiliul local cu 11 voturi „pentru“ şi şapte „împotrivă“.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

8 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

8 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

8 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

8 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

8 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

8 ore ago