Categories: ActualitateFlash

Pierdut în munţi, recuperat de salvamontişti

Livia Botici

Un craiovean de 36 de ani a fost salvat de jandarmi şi salvamontişti, sâmbătă seară, după ce s-a pierdut în Munţii Parâng, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. În jurul orei 2 noaptea, după opt ore de la momentul în care a sunat la 112 pentru a anunţa că s-a rătăcit, Bogdan Poenaru, împreună cu salvatorii montani, a ajuns în refugiul Salvamont.

„Noroc că a avut semnal”

Bărbatul, din Craiova, a vrut să-şi petreacă sfârşitul de săptămână singur, în Munţii Parâng. Cu toate că avea experienţă în parcurgerea traseelor montane, în apropierea vârfului Gemănarea, la o altitudine de peste 2.400 de metri, din cauza ceţii, Bogdan Poenaru a pierdut marcajul traseului şi s-a rătăcit. „Turistul a sunat la 112, în jurul orei 18, şi a spus că s-a pierdut, din cauză că vremea s-a schimbat brusc. A avut mare noroc, pentru că se afla într-o zonă în care telefonia mobilă avea semnal, altfel, nu avea cum să ia legătura cu noi”, a declarat Dan Breda, salvator montan în Munţii Parâng.

Găsit după patru ore

Craioveanul a fost găsit de către jandarmii şi salvamontiştii plecaţi să-l caute, după descrierea făcută prin telefon a zonei montane în care se afla. „L-am găsit la o altitudine de 2.400 de metri. Era într-o stare bună. Am plecat, împreună, spre refugiul Salvamont Parâng, unde am ajuns în jurul orei 2.00 noaptea, adică la aproximativ opt ore, de la momentul în care bărbatul s-a pierdut. Turistul a rămas în refugiu până a doua zi dimineaţă, apoi a plecat spre casă”, a mai spus Dan Breda. Salvamontiştii şi jandarmii montani recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător atunci când urcă pe munte şi să abordeze traseele montane cu prudenţă, deoarece vremea este foarte schimbătoare în această perioadă a anului.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

13 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

13 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

13 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

13 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

13 ore ago