Categories: Actualitate

Picătura de onestitate

Volodia Macovei

Am trăit s-o văd şi pe asta: un consilier – chiar onorific – al prim ministrului Victor Ponta atacă o problemă extrem de delicată, poziţia sa fiind cinstită şi lipsită de politicianism.
Este vorba de Ionel Blănculescu, cel care a făcut o declaraţie uimitoare pentru ziarul Bursa: „Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România“. Personal, consider această poziţie extrem de serioasă şi responsabilă.
Blănculescu a mai atacat şi voioşia excesivă, de dulăi în faţa fripturii, aş spune, manifestată de politicienii români la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO, aceeaşi voioşie manifestându-se şi atunci când s-a anunţat suplimentarea numărului de militari americani şi tehnică de luptă pe teritoriul nostru. „Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit“, a mai spus Ionel Blănculescu.
Opinia onestă a lui Ionel Blănculescu, criticată dur de tot felul de politicieni cu obişnuinţa dragostei şi supunerii necondiţionate faţă de Occident, oricare ar fi acela –, este o picătură de demnitate într-un ocean de ignoranţă, demagogie şi proastă inspiraţie. Ceea ce a transmis el este simplu şi firesc, ceva de genul: oameni buni, mai îndreptaţi coloana vertebrală şi mai cugetaţi puţin, înainte de a ridica osanale cui se nimereşte. Interesele României şi siguranţa sa nu pot fi girate de pupături jalnice, ci doar de onestitate şi responsabilitate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că niște angajate de la o primărie, mutate re­cent la o primărie…

4 ore ago

Danke, tricolorilor! Uluitor! Am învins, ce vis, ce victorie!

România-Ucraina 3-0 la EURO 2024. Un meci fără greșeală al elevilor lui Edi Iordănescu, un…

4 ore ago

Cum își bate joc Poliția Locală Deva de seniorii din centrul municipiului

Liniștea proprietarilor din Blocul C, de pe bulevardul Decebal, din municipiul Deva, s-a pierdut! Oamenii…

4 ore ago

Bulina albă

Antrenoarea de gimnastică artistică, Liliana Cosma Pentru că a primit premiul „Mentor în educație”, de…

4 ore ago

Bulina neagră

Sorin K., recidivist Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat…

4 ore ago

Individul care și-a tăiat amicul cu maceta – condamnat pentru tentativă de omor

Bărbatul, aflat în Penitenciarul Aiud, a fost trimis în judecată la Tri­bunalul Hunedoara pentru tentativă…

4 ore ago