<

Petru Mărginean: Primăriile liberale s-au retras din Salvital la comandă politică!

24 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Preşedintele-director al Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă că, după ce Legea privind preluarea paramedicilor a fost dată înapoi pentru reeexaminare de către preşedinte, lucrurile se complică. Asta, deoarece paramedicii de la Salvital au jumătate din salariile celor de la ISU.

Aceeaşi muncă, salariu la jumătate
”Cred că va dura foarte mult până va fi soluţionată această problemă, deoarece ştim în ce situaţie este politica din România. Sunt probleme care vin în defavoarea paramedicilor de la Salvital. Încă din anul 2011 facem adrese, an de an, prin care solicităm să treacă paramedicii de la Salvital la ISU. Se ştie că unii primari s-au retras din această asociaţie, la comandă politică. Dar, să mă ierte Dumnezeu, aceşti paramedici au salarii mici faţă de alţi funcţionari publici. Ne rugăm de primarii care mai sunt membri ai Asociaţiei să plătească la timp contribuţiile pentru a avea bani să achităm salariile angajaţilor. Aceşti oameni muncesc în folosul comunităţii, chiar şi a celor liberale. Şi, atunci, aceştia nu pot fi ajutaţi? Din 2011 cerem să fie preluaţi de ISU, să aibă acelaşi salariu ca şi paramedicii de la ISU. Mă revolt, pentru că politicul primează şi interesează mai puţin acest serviciu medical care vine în folosul comunităţii. Va fi o situaţie destul de delicată în viitor. Voi încerca să vorbesc cu primarii, ca să ne ajute. Unii dintre ei s-au retras din asociaţie, repet, la comandă politică. Dacă reexaminarea legii va dura, până în iunie 2020, sigur aceşti oameni nu vor fi preluaţi de ISU”, a declarat Petru Mărginean, preşedintele-director al Asociaţiei Salvital.

Consiliul Judeţean dă cei mai mulţi bani
La Salvital sunt 85 de paramedici, iar salariul net este de aproximativ 2.200 de lei, cu tot cu orele suplimentare.
Asociaţia Salvital are ca membri Consiliul Judeţean, care acoperă peste 60 la sută din buget, cinci instituţii publice şi 38 de primării. Un număr de 14 primării liberale s-au retras din asociaţie, motivând lipsa banilor. Petru Mărginean a afirmat că au fost trimise adrese către preşedintele Camerei Deputaţilor şi premierul Viorica Dăncilă, în care este prezentată situaţia critică a paramedicilor de la Salvital. ”Activitatea personalului cu pregătire paramedicală care va fi preluat s-a desfăşurat în condiţii similare cu cele ale cadrelor militare, fiind colegi în cadrul echipajelor SMURD şi fiind expuşi la aceleaşi riscuri”, se arată în adresa transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Declaraţie a deputatului PNL de Hunedoara Lucian Heiuş

”Astăzi (n.r.-ieri) am votat în Biroul Politic Naţional al PNL lista cu miniştrii care vor face parte din guvernul condus...

Comunicat de presă. Ce se va întâmpla cu rezidenţiatul medicilor?

Prin blocarea organizării examenului de rezidenţiat, aproape 5.700 de absolvenţi nu pot să-şi continue pregătirea. Procedura trebuia adoptată printr-un Ordin...

Autorul jafului de la casa de schimb, condamnat definitiv

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins apelul făcut de Daniel Bostănaru, de 41 de ani, din Petroşani, care la...

Închide