Comunitate

Peste trei milioane de euro pentru eficientizarea energetică a spitalului din Orăştie

Magdalena Şerban

Spitalul Municipal Orăştie va beneficia de un program de eficientizare energetică ce se va implementa din bani europeni nerambursabili. Contractul de finanţare a fost deja semnat la ADR Vest, iar valoarea lui ajunge la peste trei milioane de euro.

„Recent, am semnat la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest din Timişoara, împreună cu directorul ADR Vest – Sorin Maxim şi managerul Spitalului Municipal Orăştie, Graziela Achim, cel mai important proiect al instituţiei medicale orăştiene. Este vorba despre programul cu finanţare europeană ce are ca obiectiv executarea unor lucrări de eficientizare energetică la spitalul nostru. Contribuţia locală este de doi la sută din suma catalogată eligibilă. Durata lucrărilor e de 24 luni, iar principalele activităţi constau în refacerea acoperişului, înlocuirea centralei termice, izolarea termică a pereţilor exteriori, reabilitarea reţelei de instalaţii de încălzire, înlocuire corpuri de iluminat, înlocuire uşi şi ferestre exterioare, refacerea trotuarelor, montarea unui sistem de ventilaţie în toate secţiile spitalului şi nu în ultimul rând, înlocuirea lifturilor. În cadrul aceleiaşi deplasări, am participat alături de colegi din primărie şi spital la o sesiune de instruire pentru implementarea proiectelor cu finanţare europeană, fiindu-ne benefică pe viitor. Dincolo de orice, doresc să le mulţumim pacienţilor pentru încrederea acordată şi răbdarea de care au dat dovadă pe tot parcursul desfăşurării diverselor lucrări de care a beneficiat unitatea sanitară de-a lungul timpului”, a spus Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.
În acest sens, trebuie adăugat că până la ora actuală, bilanţul ultimilor ani numără investiţii ca reabilitarea şi dotarea spălătoriei, modernizarea secţiei de Medicină Internă, a celei de Cardiologie, de Ginecologie şi Nou-născuţi, Psihiatrie, Oncologie medicală (spitalizare de zi şi spitalizare continuă), modernizarea Punctului de sânge şi a spaţiilor auxiliare, dar şi a blocului operator de la Chirurgie Generală, a salonului de reanimare, a spaţiului de joacă aferent şi a sălii de tratament de la Pediatrie. De asemenea, cabinetele medicale din Ambulator au fost modernizate în întregime, iar laboratorul de analize medicale a fost reabilitat, dotat şi acreditat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura