Categories: Actualitate

Peste 940 de amenzi şi 94 de permise reţinute pentru abateri rutiere

Timp de cinci zile, poliţiştii rutieri din judeţul nostru au organizat o serie de acţiuni de verificare în trafic, în urma cărora au fost date peste 900 de amenzi la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: viteza, depăşirile neregulamentare, traversarea străzii prin loc nepermis de către pietoni.

Au fost aplicate 949 de sancţiuni contravenţionale, care urmare a acţiunilor derulate pe principalele artere rutiere din judeţ. Dintre acestea, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, poliţiştii au aplicat 605 de amenzi. Alţi 27 de pietoni au fost şi ei sancţionaţi pentru că au încălcat legea.
Poliţiştii au reţinut şi 94 de permise de conducere pentru diferite abateri. În cinci cazuri şoferii au rămas pietoni pentru că băuseră înainte de a urca la volan. Tot în cadrul acestor acţiuni au fost întocmite şi dosare de cercetare penală pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
De pildă, un tânăr de 28 de ani, din Petrila, a fost depistat că a condus având o alcoolemie de 1,13 mg/l, alcool pur în aerul expirat, şi nu avea permis de conducere.
Tot din cauză că s-a urcat băut la volan, un şofer de 36 de ani, din Boşorod, a provocat un accident rutier în Ocolişul Mic. Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Orăştie au constatat că şoferul a pierdut controlul asupra maşinii, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un autoturism staţionat pe un podeţ de acces în faţa unui imobil. Testat cu aparatul alcooltest, acesta a indicat un rezultat de 1,20 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Un alt şofer a fost prins în Geoagiu conducând autoturismul, deşi se afla în stare de ebrietate, la control având o concentraţie de 0,71 mg/l, alcool pur în aer expirat.
Pe de altă parte, poliţiştii din Deva au descoperit un adolescent de 17 ani care conducea fără permis prin localitate. În schimb, la Orăştie, pe DN 7, un hunedorean de 25 de ani circula cu viteză peste limita admisă şi a fost prins de radar. La verificări a reieşit că avea permisul suspendat, neavând dreptul de a conduce autovehicule. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago