Categories: ActualitateFlash

Peste 360 de şoferi amendaţi la finele săptămânii

Timp de două zile, în 12 şi 13 mai, poliţiştii rutieri au organizat 34 de acţiuni de monitorizare a traficului pe drumurile din judeţ. Potrivit comunicatului transmis de IPJ Hunedoara, în urma acestor verificări mai mulţi şoferi din judeţ au fost prinşi în stare de ebrietate la volan, iar 361 de conducători auto au fost amendaţi pentru diverse abateri de la Codul rutier.   

Valoarea totală a amenzilor aplicate în cele două zile ajunge la 65.000 de lei, cele mai multe sancţiuni fiind date pentru depăşirea limitei legale de viteză. Totodată, au fost ridicate 24 de permise de conducere, în timp ce pentru neregulile tehnice constatate, au fost ridicate patru certificate de înmatriculare. Şoferul cu cea mai mare alcoolemie prins de poliţiştii rutieri este un bărbat de 45 de ani, din Orăştie. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,06 mg/l, alcool pur în aerul expirat, motiv pentru a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Şi poliţiştii de la ordine publică au efectuat o serie de controale în perioada menţionată, în urma cărora au constatat nouă infracţiuni şi au aplicat 64 de amenzi, în valoare totală de 33.000 de lei.
Verificările poliţiştilor hunedoreni din cele două zile fac parte dintr-un plan de acţiune dispus de conducerea IGPR la nivel naţional. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago