Peste 1.700 de locuri la Universitatea Petroşani

02 Univ PetrosaniMaximilian Gânju

Instituţia de învăţământ superior din Petroşani a scos la concurs nu mai puţin de 1.719 de locuri la diferite specializări, iar admiterea se face pe bază de concurs de dosare.

Rata bună de promovabilitate la examenul de bacalaureat din sesiunea de vară îi face încrezători pe responsabilii Universităţii Petroşani, că locurile vor fi ocupate, mai ales că are deschise centre de înscriere şi în Deva ori Târgu Jiu. Înscrierea candidaţilor a demarat pe 13 iulie, iar bătaia cea mare se dă pentru cele 600 de locuri fără taxă de la cele trei facultăţi. Pentru masterat, oferta Universităţii Petroşani cuprinde 700 de locuri, din care 200 sunt finanţate de la bugetul de stat, iar celelalte sunt cu taxă. Locuri au fost garantate şi pentru românii de pretutindeni, iar în comparaţie cu anul universitar 2014/2015, cifrele de şcolarizare au suferit mici modificări. Cele mai multe locuri scoase la concurs de Universitatea Petroşani, pentru studiile de licenţă, sunt la specializări cu profil economic, dar şi la sociologie.
Universitatea din Petroşani a fost evaluată în acest an de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi a obţinut cea mai înaltă certificare, respectiv calificativul de instituţie de învăţământ superior cu „grad de încredere ridicat”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare