Categories: ActualitateFlash

Peste 1.643 de ani de concedii medicale

Cristina Ghenea

Peste 600.000 de zile de concediu medical au fost decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Hunedoara, în primele 11 luni ale acestui an. Bolile hunedorenilor au costat, în total, 8.842.145 lei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS Hunedoara, Gabriela Crişovan, anul acesta – din ianuarie şi până în noiembrie, inclusiv – hunedorenii şi-au luat 85.846 foi de boală. Numărul acestora depăşit deja totalul concediilor luate în întregul an 2011 şi însumează nici mai mult, nici mai puţin de 627.438 de zile de repaus medical. Pentru toate aceste concedii, CJAS-ul a decontat peste 8,8 milioane de lei. Anul trecut, însă, hunedorenii au stat mai bine cu sănătatea. Numărul celor care au solicitat concedii medicale pe întreg anul 2011 a fost mai mic, CJAS contabilizând 84.998 de foi de boală, care au adunat mai puţin de 520.000 de zile. Suma totală care a fost decontată pentru acestea nu a depăşit 7.161.643 lei. Deşi la începutul anului 2010, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au emis o lege prin care încercau să limiteze fraudele săvârşite prin concedii luate pentru boli imaginare, se pare că numărul zilelor de repaus cerute de hunedorenii asiguraţi nu înregistrează tocmai o scădere. Este cunoscut faptul că, în judeţul nostru, cele mai multe zile de concedii medicale se înregistrează în rândul minerilor din Valea Jiului, însă la fel ca şi în alte zone ale ţării, de notorietate sunt şi concediile medicale ale unor directori de instituţii, care s-au îmbolnăvit subit în momentul în care s-a pus problema înlocuirii lor, şi au stat săptămâni sau luni de zile acasă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago