Peste 1.000 de persoane înşelate în Caritasul de la Brad

Adriana Năstase

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia anunţă că în dosarul înşelăciunilor de tip Caristas, din zona Bradului, au fost puse sub acuzare şapte persoane. Membrii gru­pării au realizat o schemă de tip piramidal, după modelul Caritas.

Condamnat pentru înşelăciune
Astfel, ei au convins peste 1.000 de persoane, susţin anchetatorii, să depună 2.000 de lei în contul lor, pentru ca mai apoi să primească mai mulţi bani, evident. Credulii au depus banii, dar se pare că nu au mai luat nimic înapoi. Surse din anchetă susţin că în dosar sunt vizaţi fostul avocat Adrian Clonda, patronul sălii de evenimente „Anastasia” din Brad, Adrian Circo (angajat al Primăriei Brad), Mădălina Stoica şi Adriana Toma. De ase­me­nea, au fost audiate soţia primarului comunei Bucureşci, Cristina Ghilean, şi soţia vice­pri­marului aceleiaşi comune, Cristina Buşe, scriu cei de la ZiardeHunedoara. Capul gru­pării ar fi fost Dan Plic, un bărbat din Brad, care, în trecut, a mai fost condamnat pentru înşelăciune.
Reamintim că în data de 13 aprilie, poliţiştii au organizat percheziţii la domiciliile sus­pecţilor din Brad şi Crişcior.
„S-au efectuat percheziţii domiciliare la cinci locaţii de pe raza municipiului Brad şi comunei Crişcior. Activitatea de urmărire penală vizează cercetarea împrejurărilor organizării unui joc piramidal, contrar dispoziţiilor legale, ce presupune activităţi precum: racolarea unui număr cât mai mare de membrii, convingerea acestora să cotizeze cu o anumită sumă de bani, promisiunea primirii unei sume mult mai mari, după cotizare, sub condiţia racolării altor persoane în schema piramidală. În realitate, sumele de bani erau distribuite discreţionar, în principal în favoarea persoanelor fizice care au conceput jocul de tip piramidal”, a informat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare