Categories: Sport

Performanţe „decolorate” de rubeolã

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori de la CSS Hunedoara au obţinut o medalie de bronz, trei clasări pe locul patru şi un loc şapte, ieri, în prima zi a Campionatelor Naţionale ale seniorilor şi juniorilor, de la Piteşti. Bilanţul putea fi mai strălucitor, însă randamentul sportivilor hunedoreni a avut de suferit din cauza problemelor de sănătate, generate de rubeolă şi viroze.
Sportivii antrenaţi de Anca Băjan au început cu dreptul concursurile oficiale din 2012 şi s-au calificat în cinci finale, ieri, la Campionatele Naţionale ale seniorilor şi juniorilor, de la Piteşti. Dintre cei patru finalişti ai CSS Hunedoara, doar Alexandru Ancuţa (foto) a reuşit să prindă podiumul, cucerind o medalie de bronz la juniori.

Un bronz din două finale
Multiplu campion naţional în 2011, Alexandru Ancuţa s-a calificat în finala B a  probelor de 50 de metri spate şi 100 metri fluture, după ce a avut al nouălea timp la open (seniori şi juniori) în cele două curse. Astfel, Ancuţa mai avea şanse doar la medalia de bronz, întrucât câte doi juniori au prins finala A la cele două probe şi şi-au asigurat medaliile de aur şi argint. Talentatul înotător hunedorean a câştigat Finala B la 50 metri spate şi şi-a asigurat medalia de bronz şi s-a clasat pe locul doi în Finala B la 100 metri fluture, ocupând astfel locul patru în ierarhia juniorilor. „La fluture, Alexandru a fost depăşit doar cu 60 de sutimi de secundă în finala B. Rezultatele sunt bune, deşi sunt mai modeste decât la ediţia din 2011, când Alexandru strălucea. Din păcate, în această iarnă, el a lipsit mult de la antrenamente, pentru că a avut şi rubeolă şi o viroză urâtă. Practic, sportivul a revenit în bazin cu o săptămână înainte de aceste Campionate Naţionale”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

La un pas de podium
Adelina Buzdugan (16 ani) s-a calificat cu al optulea timp în finala A a probei de 200 de metri bras, aceeaşi performanţă reuşind-o şi Cristian Rizan (18 ani) în cursa de 200 metri bras. Cei doi au avut însă de luptat în finale cu alţi trei juniori şi s-au clasat doar pe locul patru în ierarhia rezervată categoriei lor, ratând astfel prezenţa pe podium. Al patrulea hunedorean calificat în finalele de ieri, Alexandru Bădeaţă, s-a clasat pe locul şapte în competiţia juniorilor în proba de 200 de metri bras. „Şi rezultatele acestor sportivi puteau fi mai bune, dar şi ei au avut probleme de sănătate în această iarnă. Sper ca în zilele următoare, să fie mai concentraţi şi să-şi treacă şi ei în cont medalii”, a spus antrenoarea Anca Băjan.
Competiţia continuă azi, mâine şi duminică, iar sportivii de la CSS Hunedoara pot completa palmaresul clubului cu noi medalii.

MesagerulHunedorean