Categories: Sport

Perfecţiune alterată de nervi

Ciprian Marinuţ

Lidera Campionatului municipal de Fotbal Amatori, „Avantaje”, a făcut primul pas greşit în play-off, fiind învinsă de campioana Alfa Team Cristur, scor 4-3. Rezultatul putea fi altul, însă meciul a fost întrerupt, cu cinci minute înainte de final, din cauza unui spectator, din anturajul echipei „Avantaje”, care a agresat un jucător de la Alfa şi pe organizatorul campionatului, Attila Takacs.

Fotbal de calitate, suporter de doi bani

Meciul dintre lidera perfectă „Avantaje”, care avea înaintea acestei runde 13 victorii din 13 partide în play-off, şi campioana Alfa Team Cristur, ocupantă a locului trei, a avut toate atributele unui derby adevărat. S-a jucat un fotbal de un bun nivel, jucătorii luptând curat şi cu respect pentru adversari, s-au marcat goluri frumoase şi a avut loc o spectaculoasă răsturnare de scor, de la 3-1 la 3-4. Chiar şi arbitrajul asigurat de Mihai Nacu şi Lazăr Kelemen a ţinut ştacheta sus şi a fost lipsit de erori majore. Totul s-a dus de râpă din cauza unui suporter, din anturajul echipei Avantaje, care a comis un gest fără nici o legătură cu spectacolul sportiv. La scorul de 4-3, pentru Alfa Team, arbitrul a acordat un cartonaş galben pentru un fault al lui Kutyfalvi asupra unui adversar. Suporterul cu pricina, cunoscut ca un dur al oraşului, n-a fost mulţumit de decizie şi a intrat în teren, agresând un jucător de la Alfa. Organizatorul turneului, Attila Takacs, a intervenit să calmeze spiritele, însă a avut parte de acelaşi tratament. „E un gest incalificabil, care nu îşi are locul într-o competiţie de amatori. Oamenii vin aici să se relaxeze, să joace fotbal de plăcere, nu să fie agresaţi. Vom lua măsuri împotriva suporterului şi a echipei Avantaje”, a spus Attila Takacs.

Riscă depunctarea sau excluderea

„Avantaje” a început în forţă şi conducea cu 2-0 după dubla reuşită de Andrei Torok în primele două minute. „Alfa” a rămas în viaţă prin golul de 2-1, reuşit de Şiklodi (min. 10), care a stabilit şi scorul la pauză. „Avantaje” şi-a refăcut avantajul de două goluri, prin reuşita lui Zam (min. 28), însă apoi a picat şi a încasat trei goluri consecutive: Mureşan (37 autogol), Kutyfalvi (40) şi Zudor (42). Cu cinci minute înainte de final, meciul s-a întrerupt, din cauza incidentului relatat mai sus. „Rezultatul din teren rămâne, însă Avantaje riscă depunctarea sau excluderea din campionat. Ar mai fi varianta să se retragă ei singuri, întrucât şi-au pătat rău de tot imaginea”, a spus organizatorul Campionatului Municipal de Fotbal Amatori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

14 ore ago