Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni informatice

mascati-perchezitieOana Mihnea

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T din Mehedinţi au destructurat ieri o grupare care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4.000.000 de dolari prin infracţiuni informatice. Printre cei luaţi în vizor se află şi un hunedorean.
Poliţiştii şi procurorii au făcut 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Buzău, Timiş şi Hunedoara, la persoane bănuite de infracţiuni din domeniul criminalităţii economice. Din cercetări a reieşit că în perioada 2013-2014, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat pe raza judeţelor amintite. Astfel, o parte din membrii grupării, prin fals informatic, prin folosirea unor programe informatice şi a unor tehnici de manipulare a datelor identităţii unei persoane sau a unei instituţii, ar fi obţinut, în mod ilegal, date confidenţiale de tip bancar, aplicaţii de comerţ electronic sau informaţii referitoare la carduri de credit. Ulterior, membrii grupării ar fi comercializat pe Internet atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere, dar şi date confidenţiale bancare. Alţi membri, prin folosirea datelor de card de credit obţinute ilegal, ar fi efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică. Suspecţii ar fi prejudiciat serverele unor companii naţionale şi internaţionale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin Internet, o companie de servicii financiare, un operator din domeniul serviciilor poştale, dar şi servere din Australia şi Columbia.
În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT Mehedinţi au fost duse 10 persoane. În judeţul nostru a avut loc o singură percheziţie, la locuinţa unui bărbat din municipiul Hunedoara, care a ajuns şi el în faţa procurorilor pentru audieri.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.