Actualitate

Percheziţii în patru judeţe, printre care şi Hunedoara. Vizată este o firmă de transport care ar fi fi dat o ţeapă de 15 milioane de lei

Un număr de 19 percheziţii au fost efectuate marţi în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, în cazul unei firme din Mureş având ca obiect de activitate traficul rutier de mărfuri, care nu a mai plătit ratele contractelor de leasing şi a refuzat să înapoieze maşinile achiziţionate.

Abuz de încredere
La începutul acestei luni, poliţiştii au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comer­ciale din muncipiul Târgu Mureş.
„În această dimineaţă (n.r.-ieri), poli­ţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, efectuează 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş, Hunedoara, Bihor şi Ilfov, într-o cauză penală privind săvâr­şirea infracţiunii de abuz de încredere. Din cercetări a reieşit că, din cursul anului 2023 şi până în prezent, o societate comercială din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate trans­portul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăţi”, informează IGPR.

Prejudiciul este de aproximativ 15.000.000 de lei
Cercetările au mai indicat faptul că aceeaşi societate comercială ar fi re­fuzat în mod nejustificat restituirea vehi­culelor, pe unele dintre acestea conti­nuând să le utilizeze după rezilierea con­tractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de poliţişti. În aceeaşi cauză, la data de 6 martie, poliţiştii au pus în executare 6 mandate de percheziţie, în urma cărora au identificat şi ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing, ascunse în curţile unor societăţi comer­ciale din municipiul Târgu Mureş. Preju­diciul estimat până în prezent este de aproximativ 15.000.000 de lei. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago