PERCHEZIȚII ÎN JUDEȚELE HUNEDOARA, TIMIȘ și MEHEDINȚI. Operațiunea vizează recuperarea unor obiecte de patrimoniu în valoare de peste un milion de euro

razie mascati     Conform unui comunicat de presă al IGPR, azi, 11 septembrie, în baza autorizațiilor emise de Tribunalul  Timiș, polițiștii timișeni din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, efectuează trei percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Hunedoara și Mehedinți, la persoane bănuite de export ilegal de obiecte de patrimoniu.

Acțiunea vizează trei persoane cu vârste între 29 și 56 de ani, bănuite că, în perioada iunie — august a.c., ar fi deținut și încercat să valorifice, în țară și în străinătate, bunuri din patrimoniul cultural mobil, respectiv un vas neolitic și o vioară veche.

Polițiștii urmăresc depistarea și ridicarea bunurilor a căror valoare este de peste un milion de euro.Totodată, vor fi puse în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Față de cei trei se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălare de bani, export ilegal de obiecte de patrimoniu și tăinuire. Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Hunedoara. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I.. (M.C.)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apel de selecție pentru măsura: M 411.2-121 în perioada 10.09.2014-13.10.2014

GAL Valea Ampoiului - Valea Mureșului anunță lansarea celei de a 3-a sesiuni de depuneri de proiecte din anul 2014...

Gura lumii 11.09.2014

Din câte se pare, modelul practicat în politică sub forma hai să apărem, să ne lipim, sau să ne agăţăm

Bulina neagră 11.09.2014

Ioan Poenar, fost preot în Luncoiu de Sus

Închide