Categories: ActualitateFlash

Percheziţii în judeţ, la escroci de pe Internet

Natalia Bumbac

Ieri, poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată au efectuat 64 de percheziţii în nouă judeţe, vizată fiind o grupare infracţională specializată în fraude şi falsuri informatice şi spălare de bani.

În judeţul Hunedoara a avut loc o percheziţie, 26 în Vâlcea, 15 în Cluj, 14 în municipiul Bucureşti, câte două în Buzău şi Bihor şi câte una în Dâmboviţa, Botoşani, Neamţ şi Dolj. Anchetatorii arată că gruparea a fost iniţiată în cursul lunii aprilie 2015 în Bucureşti de către R.I.D. la care au aderat 74 de persoane. Gruparea amintită a reuşit să înşele peste 1.000 de oameni din România, Germania, Cehia, Italia, Franţa etc., totalul fraudelor ridicându-se la peste 4,5 milioane de euro. Gruparea era structurată pe trei paliere. Primul palier era format din coordonatorul reţelei şi alţi membri care racolau cetăţeni români şi străini, dispuşi să deschidă conturi bancare. Pe al doilea palier acţionau cei care aveau rolul de a lansa ofertele de bunuri fictive pe diferite site-uri de profil din Europa. Tot ei corespondau cu clienţii, viitoarele victime, prin intermediul poştei electronice, având şi rolul de a-i induce în eroare, în vederea transferării sumelor de bani corespunzătoare aşa-ziselor bunuri pe care le ofereau, în conturile bancare din străinătate puse la dispoziţie de către liderul grupului. Al treilea palier era format din membri denumiţi „săgeţi”, care au avut rolul de a deschide conturi bancare în România şi străinătate, pe care le puneau la dispoziţia grupului, în schimbul unor sume de bani. Oamenii legii arată că începând cu luna aprilie 2015, membrii grupării au deschis în acest sens aproximativ 230 de conturi în străinătate şi aproximativ 120 de conturi în România. În comunicatul DIICOT se arată că 74 de persoane au fost duse ieri la audieri.
Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi EUROJUST. De asemenea, la desfăşurarea anchetei au participat un procuror german, trei poliţişti din aceeaşi ţară, precum şi reprezentantul român la Europol.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

14 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

14 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

14 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

14 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

14 ore ago