Categories: ActualitateFlash

Percheziţii ale procurorilor DIICOT în municipiul Deva

Oana Mihnea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au făcut ieri 12 percheziţii în judeţele Gorj, Sibiu, Mehedinţi şi în municipiul Deva, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat pe evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciu de 2 milioane de lei
Conform unui comunicat emis de DIICOT, au intrat în vizor 11 suspecţi, în calitate de administratori, asociaţi sau împuterniciţi ai opt societăţi comerciale, dintre care trei sunt în municipiul Deva. În perioada 2010-2013, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi au obţinut bani din activităţi ilicite, pe care i-au folosit în scop personal sau pentru finanţarea altor societăţi pe care le administrau. „Suspecţii, prin acţiuni circumscrise fiscale, au dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate a mai multor facturi fiscale emise pe baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto etc.) în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, pentru care au dedus ilegal TVA şi au diminuat artificial impozitul pe profit“, se arată în comunicatul DIICOT. Prin aceste operaţiuni fictive au prejudiciat bugetul general al statului cu  2.000.000 lei. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, au făcut mai multe tranzacţii financiare constând în depuneri monetare, retrageri imediate sau rularea valorilor prin conturile bancare ale societăţii.
După încheierea percheziţiilor, au fost duse la Biroul Teritorial Mehedinţi din cadrul DIICOT, 12 persoane pentru audieri. Potrivit putătorului de cuvânt al DIICOT, procurorul Mihaela Porime, în urma descinderilor de la cele trei societăţi comerciale din municipiul Deva şi de la domiciliile suspecţilor, doar o persoană a fost audiată, dar nu a fost reţinută.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago