Categories: Actualitate

Pentru cine este eficient tratamentul cu anticorpi monoclonali

Medicul Adrian Marinescu, directorul me­dical al Institului „Matei Balș”, a ex­pli­cat pentru Gândul ce este tratamentul cu anticorpi monoclonali și cui îi este re­co­mandat. Un număr de 5.200 de doze de plasmă cu anticorpi, care fac parte din tratamentul cazurilor medii de COVID-19, au fost aduse în țară cu o aeronavă militară Spartan.

Nevaccinații cu comorbidități, primii beneficiari
Anticorpii monoclonali anti-spike repre­zintă un tratament care și-a dovedit efi­ci­en­ța în Covid 19, cu condiția să fie administrat la începutul bolii, în prima săptămână, pen­tru a împiedica intrarea virusului în celulă”, explică medicul Adrian Marinescu.
Întebat dacă cele 5.200 de doze sunt suficiente, medicul Marinescu a afirmat că nu, subliniind că este nevoie de o sursă constantă de anticorpi monoclonali pentru pacienți.
Totodată, medicul Marinescu a sublinat că cei care vor primi acești anticorpi sunt cei nevaccinați cu comorbidități, afirmând că tratamentul nu va fi aplicat și celor vaccinați împotriva SARS-COV-2.
O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus marți, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi mo­no­clonali, care fac parte din schema de tra­tament împotriva COVID-19. Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziție a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a so­licitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că anticorpii monoclonali sunt importanţi pentru pacienţii cu forme „mai puţin severe” şi cu simptomatologie de până la şapte zile.
Reamintim că la finalul lunii septembrie, Comisia Europeană a semnat un contract cadru de achiziţie cu compania farmaceu­tică Eli Lilly pentru tratamentul cu anticorpi monoclonali. Un număr de 18 state membre au semnat un acord comun pentru achiziţia a 220.000 de astfel de cure de tratament.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

9 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

9 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

9 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

9 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

9 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

9 ore ago