Categories: Comunitate

Pensionarii hunedoreni au dat în judecată Casa de Pensii

Nicolle Ebner

Liga a pensionarilor din judeţul Hunedoara, care numără câteva sute de membri, a dat în judecată Casa judeţeană de Pensii, pentru nerespectarea pensiei, ca drept privat. La termenul de joia trecută, pensionarii hunedoreni au cerut strămutarea cauzei la Curtea Constituţională a României (CCR), considerând că doar magistraţii de aici au competenţa de a judeca încălcarea unui drept constituţional. 

„Guvernul nu are  nici un drept asupra pensiei noastre”
În urmă cu două luni, înainte de aplicarea măsurii de reducere a pensiilor cu 15 la sută, membrii Ligii judeţene a pensionarilor au dat în judecată Casa judeţeană de Pensii Hunedoara, pentru nerespectarea legislaţiei. „De la 1 octombrie 2008 şi până la 31 martie 2009, punctul de pensie a fost de 45 la sută din salariul mediu brut pe economie. Prin Ordonanţa de Urgenţă 114/2009, punctul de pensie a fost redus la 37 la sută din salariul mediu brut pe economie. Aşa ceva nu este admis, deoarece pensia este un drept privat şi nimeni nu ar trebui să se atingă de ea. Acest guvern nu cunoaşte legile şi aplică dictatura lui Băsescu. Că e vorba de dictatură o demonstrează şi faptul că, după întâlnirea de duminică, de la Braşov, au ajuns la concluzia că tăierile anunţate nu sunt de ajuns şi că şurubul trebuie strâns mai tare. Prin urmare, conform ultimelor calcule, diminuarea reală a pensiilor nu va fi de 15 la sută, ci de 28 la sută”, spune revoltat Octavian Dărăştean, secretarul Ligii judeţene a pensionarilor din Hunedoara.

Cerere de strămutare la CCR a dosarului „Pensionarii & Casa de Pensii”
Într-un târziu, cineva şi-a dat seama că pensionarii hunedoreni se luptă cu cine nu trebuie, aşa că au fost îndrumaţi să ceară strămutarea dosarului. Joia trecută, la cea de-a treia înfăţişare în dosarul „Liga Pensionarilor & Casa Judeţeană de Pensii“ înregistrat la Tribunalul Hunedoara, pensionarii au depus o cerere, prin care au solicitat trimiterea cazului la CCR. „Am fost îndrumaţi de Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor să solicităm tribunalului să trimită cauza la CCR, pentru că este de competenţa magistraţilor de acolo. Dacă nu ne dau câştig de cauză, mergem mai departe, la CEDO”, menţionează Octavian Dărăştean.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago