Categories: Actualitate

Pensionarii ceferişti vor protesta mâine în Deva

Cristina Ghenea

Pensionarii ceferişti vor ieşi mâine în stradă, nemulţumiţi de faptul că numărul călătoriilor gratuite, aferente acestui an, este de patru ori mai mic decât anul trecut.
Acţiunea de protest va începe în faţa gării din Deva, iar manifestanţii vor porni într-un marş spre Prefectură, după care se vor muta în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, din Piaţa Victoriei.
Iniţiatorii protestului susţin că au obţinut toate avizele necesare desfăşurării acestei acţiuni şi că speră să li se alăture cât mai mulţi foşti angajaţi de la căile ferate. „Suntem nemulţumiţi de încălcarea drepturilor pensionarilor din CFR, drepturi pe care le-am obţinut conform legilor în vigoare. Prin acest protest, solicităm restituirea permiselor de călătorie gratuită în număr de 24 de file pentru fiecare pensionar – fost angajat al CFR, iar pentru membrii familiei acestora, câte 12 file. De asemenea, solicităm ca aceste permise să fie valabile pe orice tip de tren”, a declarat deveanul Gheorghe Kuron, unul dintre iniţiatorii protestului. Ziua în care ceferiştii pensionari au decis să protesteze nu a fost aleasă întâmplător, căci înainte de 1989, în 16 februarie, se sărbătorea „Ziua Ceferiştilor“.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

7 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

7 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

7 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

7 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

7 ore ago